Elevii români și maghiari doresc continuarea programului
Continuarea și organizarea programelor comune este concluzia elevilor români și maghiari, care au participat la activitățile proiectului „Conviețuirea interetnică în viziunea tineretului”, derulat de Asociația pentru Județul Harghita și finanțat de Departamentul pentru Relații Interetnice al Guvernului României. Elevii de la Colegiul Național „Octavian Goga” și Liceul Teologic Romano-catolic „Segítő Mária” s-au întâlnit pentru a doua oară în perioada 20-22 octombrie la Băile Homorod.
Ultima actualizare: miercuri, 25 octombrie 2017
Vineri, elevii s-au întâlnit cu Csák László, expert de dezvoltare teritorială, născut în Ungaria și stabilit la Miercurea Ciuc, și care a învățat limba română în mod autodidact, pe parcursul activităților profesionale desfășurate. Seara, după o discuție liberă, elevii au dansat dansuri populare.
Sâmbătă, elevii au participat la diverse activități de team-building, iar după-amiază, în cadrul activității de grup au stabilit care sunt pașii de urmat pentru ca întâlnirile grupului să fi regulate, dar și organizarea unor programe comune la care să coopteze noi elevi. Printre ideile principale s-a numărat seratele de filme românești și maghiare, orele de limbă română și de limbă maghiară susținute de ei înșiși și alte programe, unde nu limba vorbită este primordială - cum ar fi dansul sau sportul.
La finele activității de team-building, grupul de elevi a primit câte o parte dintr-un puzzle de 20 de piese, astfel completarea ulterioară a puzzle-ului se va putea realiza dacă toți vor participa la următoarea întâlnire, care va avea loc cel mai probabil pe 15 noiembrie, zi care va fi denumită și puzzle-day. Cu ocazia viitoarei întâlniri, elevii trebuie să-și aleagă un nume pentru grupul lor, să discute despre organizarea unei tabere comune pentru elevii români și maghiari, se va realiza un sondaj de opinie în care va fi evaluată necesitatea programelor comune și se vor dezbate idei privind activitățile comune.
Miercurea Ciuc, la 25 octombrie 2017
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)42 vizualizări