A ajuns la final proiectul Pe urmele legendelor harghitene care a avut ca obiectiv principal promovarea potențialului turistic și crearea infrastructurii necesare, în scopul creșterii atractivității României ca atracție turistică. Despre realizările proiectului s-a vorbit în conferința de presă din data de 22 iulie, la care au participat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, Farkas Enikő, directorul adjunct al Direcției generale programe, proiecte, coordonarea instituțiilor subordonate și achiziții publice și Pázmán Attila, managerul proiectului. Valoarea totală a proiectului finanțat prin Programul Operațional Regional 2007–2013, a fost de 990.570,59 lei și a constat în realizarea unui traseu cultural și istoric, care cuprinde localități din județul Harghita cu obiective turistice de care, în tradițiile populare locale, se leagă câte o legendă și promovarea acestor localități și a atracțiilor turistice prin introducerea lor în circuitul turistic.
Ultima actualizare: luni, 27 iulie 2015
„Am întâmpinat numeroase greutăți, însă am putut duce la bun sfârșit implementarea proiectului care pe lângă creșterea economică a avut ca rezultat și adoptarea logoului turistic specific regiunii”, a afirmat Borboly Csaba. Acesta a adăugat că proiectele trebuie să fie conforme normelor, însă datorită legislației, promovarea turistică este îngreunată. Prin proiectele finanțate din bani europeni rezultatele sunt obținute într-o perioadă de timp îndelungată. În ultimii ani s-a implementat deja un proiect care a fost inițiat de Fazakas Szabolcs și sprijinit din bugetul consiliului județean, intitulat Legendárium. Elemente caracteristice acestui proiect au fost folosite și în cadrul proiectului Pe urmele legendelor harghitene.
Pázmán Attila, managerul de proiect a spus că în cadrul proiectului, pentru informare şi promovare pentru vizibilitatea obiectivelor turistice incluse în traseu s-a realizat un material video de 60 de minute, s-au proiectat şi amplasat 100 panouri și 10 bannere, numeroase materiale informative, dar și prin participarea la cinci expoziții turistice .
„Materialele informative și de promovare au avut ca scop creșterea vizibilității obiectivelor turistice și astfel accesibilizarea și dezvoltarea turismului din județ”, a afirmat managerul proiectului.
Site-ul proiectului poate fi accesat la următoarele link-uri: www.legendeharghitene.ro, www.harghitalegends.ro, www.hargitailegendak.ro
Miercurea-Ciuc, 22 iulie 2015
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)76 vizualizări