S-a inaugurat centrul wellness de la Praid

(0 Votări)491 vizualizări

„Este nevoie ca centrele wellness să se alăture sistemului unitar de abonamente al regiunii schiabile Harghita, în scopul oferirii de servicii turistice alternative”, a afirmat la inaugurarea centrului wellness Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita. Evenimentul a avut loc în data de 3 iulie în localitatea Praid. Acesta a mai adăugat că turiștii sunt interesați mai ales de programele complexe, nefiind axați pe un singur tip de servicii. Ar fi benefic ca centrele wellness de la Băile Tușnad și Praid să ofere abonamente unitare și să se alăture domeniului schiabil din județul Harghita. Acest abonament ar cuprinde toate obiectivele turistice din județ și ar oferi un sistem de reduceri.

După cum se știe, construirea clădirii s-a finalizat în anul 2010, fiind o investiție de mai mult de trei milioane de euro, însă datorită lipsei de fonduri pentru finalizarea lucrărilor de interior, acest centru nu a putut fi inaugurat. Fonduri suplimentare au fost necesare pentru achiziționarea unui sistem de acces, instalației de încălzire și stocare a apelor curative, respectiv instalarea sistemului de panouri solare necesar pentru încălzirea  apei pentru dușuri.

„Acest centru wellness nu va rivaliza cu salina de la Praid, ci cu litoralul românesc sau Valea Prahovei. Reprezintă o oportunitate pentru un venit suplimentar pentru localnici”, a afirmat în discursul său președintele consiliului județean.

Primarul Bokor Sándor a afirmat că deschiderea acestui centru a întâmpinat destul de multe greutăți, acesta fiind motivul pentru care a mulțumit tuturor celor care s-au implicat.

La eveniment au rostit discursuri și senatorul Verestóy Attila, dar și primarul orașului Sovata, Péter Ferenc. Senatorul a catalogat investiția ca fiind o valoare comunitară, dat fiind faptul că este o investiție realizată în urma colaborării. Péter Ferenc i-a felicitat pentru realizarea investiției și a ținut să menționeze că aceasta nu reprezintă o concurență între localitățile Praid și Sovata, ci un motiv în plus pentru colaborare.

Primarul localității, Bokor Sándor și-a exprimat optimismul în ceea ce privește rentabilitatea centrului, dat fiind faptul că anual la Praid vin în jur de 450-500 de mii de turiști, iar în cele două luni de când și-a deschis porțile, la ștrandul cu apă sărată s-au cumpărat bilete de către 98 de mii de vizitatori. După calculele estimative, pentru rentabilitate este nevoie ca pragul centrului să fie trecut zilnic de 200–250 de oaspeți. Deoarece nu s-a găsit o firmă care să preia activitatea, aceasta va fi organizată de firma înființată în acest scop de primărie.

 

Miercurea-Ciuc, 3 iunie 2015


[ Ştiri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774