S-a prelungit termenul de predare al documentației în cadrul programului de sprijinire a cultelor

Proiectele se pot depune la Consiliul Județean Harghita până la data de 4 iunie 

(0 Votări)122 vizualizări

Consiliul Județean Harghita a prelungit termenul de depunere al proiectelor până la data de 4 iunie. Și în anul 2018 consiliul județean a demarat programul de sprijinire a cultelor din județul Harghita în vederea reabilitării și construirii de biserici, clădiri bisericești. 

Nu se va finanța achiziționarea mijloacelor fixe (valoarea de achiziție mai mult de 2.500 lei și durată de utilizare mai mare de 1 an), dar se poate deconta ca și contribuție proprie. Lucrări de reparare și montarea sistemelor de încălzire se acordă sprijin financiar pentru lucrările de instalații (fără cazan). Lucrări de reparare a  orgilor existente, repararea orologiilor amplasate în turnul bisericii. Nu se acorda sprijin financiar pentru elaborarea proiectelor. Anunțul de participare la concurs de proiecte se referă și la repararea, construcția lăcașelor de cult, repararea și construirea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, precum si conservarea și întreținerea bunurilor de patrimoniu aparținând cultelor. Nu sunt solicitări eligibile: amenajările de teren, repararea gardurilor în curtea bisericii/parohii, reparare-construire drum de acces, repararea clădirilor anexe lăcașelor de cult. 

„Ne dorim să dăm o mână de ajutor cultelor din județ, astfel ca acestea să poată finaliza lucrările și investițiile menite a contribui la păstrarea patrimoniului. Cultele au un rol important și în viața comunităților din județ”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Solicitările de finanțare împreună cu toate documentele anexate vor fi depuse la registratura Consiliului Județean Harghita, Miercurea-Ciuc, cod poștal 530140, Piața Libertăţii, nr. 5 sau birourile teritoriale din Toplița, B-dul Nicolae Bălcescu, nr.  14 (sediul primăriei), etaj II., camera 214; Odorheiu-Secuiesc, str. 1 Decembrie 1918, nr. 9; Gheorgheni, P-ța Libertății, nr. 12, camera 5, Cristuru-Secuiesc, P-ța Libertății, nr. 55, etajul II.

Nu se va acorda finanțare acelor parohii care în anii trecuți nu au depus documentele justificative pentru finanțarea nerambursabilă obținută (inclusiv dobânzile și penalitățile aferente), respectiv acelora cu care consiliul județean se află în litigiu. Documentația depusă trebuie să cuprindă obligatoriu aprobarea forurilor superioare bisericești în vederea solicitării de către parohie a sprijinului financiar acordat de Consiliul Județean Harghita.

Finanțarea asigurată de consiliul județean va fi de maxim 80% din valoarea totală a devizului depus de către unitatea de cult solicitantă. Diferența de minim 20% din valoarea totală a devizului trebuie să fie asigurată de către unitatea de cult solicitantă. Contribuția proprie de 20% a solicitantului se calculează la valoarea totală a devizului depus și nu la valoarea finanțării acordate de către Consiliul Județean Harghita.

Sumele solicitate care vor fi aprobate în totalitate sau parțial vor fi virate în contul unităților de cult și vor fi înștiințate și forurile bisericești superioare. Documentele justificative trebuie depuse până la data de 15 decembrie 2018. Totodată se recomandă depunerea documentelor justificative în termen de 30 de zile de la terminarea și recepția lucrării, dar nu mai târziu de data de expirare a contractului de finanțare, respectiv 15 decembrie 2018. În cazul în care condițiile de participare nu sunt îndeplinite, nu se va acorda finanțare.

Documentaţia de solicitare a finanţării nerambursabile, constând în Ghidul solicitantului şi Cererea de finanţare, se pot procura de la sediul Consiliului Judeţean Harghita, Miercurea-Ciuc, Piața Libertăţii, nr. 5, camera 206 sau de la birourile teritoriale, precum şi de pe site-ul culte-religioase.judetulharghita.ro. Persoana de contact: Szabó Szidónia, 0266-207700, (interior: 1105), e-mail: szaboszidonia@judetulharghita.ro

Miercurea Ciuc, 18 mai 2018


Știri despre culte religioase ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774