Se aloca fonduri semnificative pentru programele cultelor organizate cu ocazia vizitei Papei Francisc

Se va construi la Odorheiu-Secuiesc un incubator de afaceri destinat producătorilor

(0 Votări)34 vizualizări

În vederea organizării vizitei Papei Francisc a avut loc joi, 25 aprilie ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita, în cadrul căreia s-a aprobat finanțarea programelor organizate de cultele religioase. 

Cu ocazia publicării anunțului oficial din data de 11 ianuarie și prin care se anunța vizita Papei Francisc în România, Consiliul Județean Harghita a organizat o ședință extraordinară la sediul instituției, ocazie cu care s-a adoptat o hotărâre de principiu  care a avut în vedere creșterea cuantumului sumelor destinate finanțării programelor cultelor. Sprijinul financiar cel mai semnificativ îi va reveni Mănăstirii franciscane de la Șumuleu Ciuc, suma de 473.035 lei fiind folosită pentru pregătirile vizitei Suveranului Pontif la Șumuleu Ciuc. În cadrul ședinței consiliului județean s-a precizat și faptul că aceste sume nu vor fi virate către culte, ci procedurile de achiziție publică vor fi derulate de consiliul județean.

„Pe lângă evenimentele prilejuite de vizita Papei Francisc, vom sprijini și evenimentele de amploare organizate de celelalte culte din județ”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

La Odorheiu-Secuiesc se preconizează construirea unui al doilea incubator de afaceri, aplicându-se cu succes la un concurs de proiecte care are în vedere realizarea unui incubator de afaceri destinat producătorilor. Mulțumită acestui nou proiect finanțat de Uniunea Europeană, incubatorul le va fi de mare ajutor producătorilor, în acest sens contribuția proprie urmând a fi asumată de către conducerea orașului, respectiv cea a județului. Consiliul județean a aprobat în cadrul ședinței asigurarea contribuției proprii de 1,7 milioane lei.

„Locuitorii din zona Odorhei au resimțit deja după o lună de la inaugurare efectele benefice ale înființării incubatorului de afaceri, clădirea a fost ocupată în totalitate de tinerii antreprenori, acesta este motivul pentru care ne bucurăm pentru câștigarea celui de-al doilea proiect european în urma căruia se va construi un incubator de afaceri destinat producătorilor”, a afirmat Bíró Barna Botond, vicepreședinte al consiliului județean.

În același timp, consiliul județean a aprobat cotizația anuală pentru Asociația pentru Dezvoltare Comunitară Harghita, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Pro Cultura Siculi, desemnând reprezentantul consiliului județean în cadrul acestor asociații.

Szőcs-Mátyás István, director general în cadrul Direcției generale de management a făcut cunoscut faptul că s-a aplicat cu succes în cadrul unui proiect european pentru finanțarea unui sistem CAF, elaborat pentru instituțiile publice. Proiectul de  planificare strategică și managementul performanței este în beneficiu cetățenilor din județul Harghita, oferind oportunități de instruire și schimb de experiența și poate contribui la performanța celor care lucrează în aceste instituții.

Ultimul punct pe ordinea de zi a ședinței consiliului județean a fost redistribuirea sumelor din impozitul pe venit. Astfel, s-au alocat sume pentru situațiile de urgență: de această dată Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Felcsík a primit fonduri pentru a finaliza un proiect european, de asemenea fiind sprijinită construirea spitalului și trotuarului de la Vlăhița.

Borboly Csaba a mai spus că următoarea ședință a consiliului  județean va avea loc în data de 9 mai, de Ziua Europei, ocazie cu care va fi sărbătorită și ziua tineretului.

 

Miercurea Ciuc, 26 aprilie 2019


[ Culte religioase ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774