Se asigură circulația pe drumurile județene

A avut loc ședința extraordinară a consiliului județean

(0 Votări)39 vizualizări

Consiliul Județean Harghita s-a întrunit în ședință extraordinară, miercuri 6 decembrie, la sediul instituției. Borboly Csaba, în debutul ședinței a menționat că unul dintre motivele pentru care a fost nevoie de organizarea ședinței extraordinare a fost găsirea unei modalități prin care să se asigure lucrări de întreținere de iarnă pe drumurile județene, respectiv oferirea de sprijin financiar pentru localitatea Siculeni.

În ceea ce privește situația lucrărilor de întreținere de iarnă pe drumurile din județ, președintele consiliului județean a afirmat că în județul Harghita acestea au fost împărțite în 21 de loturi, procedura de achiziție publică fiind contestată pentru 14 loturi. Având în vedere faptul că datorită precipitațiilor specifice sezonului este nevoie de asigurarea condițiilor de circulație, dar și faptul că nu s-a putut încă semna contractul de prestări servicii, Borboly Csaba a cerut sprijinul consilierilor locali. „Ne dorim să semnăm contracte de colaborare cu primăriile pentru ca acestea să efectueze lucrările de intervenție, deszăpezire pe drumurile județene. În majoritatea localităților din județ primăriile au utilaje, deci și posibilitatea de a efectua lucrări, până la soluționarea contestațiilor înaintate către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și semnarea contractelor de deszăpezire”, a afirmat Borboly Csaba.

Având în vedere faptul că s-a suplimentat bugetul consiliului județean, dar și faptul că Direcția Județeană a Finanțelor Publice a blocat conturile, s-a adoptat hotărârea prin care se acordă suma 284 mii lei pentru achitarea arieratelor în localitatea Siculeni.

Pe ordinea de zi s-au aflat și hotărârile cu privire la executarea lucrărilor de reabilitarea a podului din localitatea Sâncrai, comuna Dealu, respectiv s-a votat documentația investiției de aproximativ 1 milion de lei pentru realizarea trotuarelor de pe lângă drumul judeţean din localitatea Ciumani, pe o lungime de aproximativ 2 km.

Miercurea-Ciuc, 6 decembrie 2017


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774