Se construiește heliportul de la Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc

(0 Votări)23 vizualizări

Azi, 24 septembrie au început lucrările la heliportul Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita, iar proiectul a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă. Investiția în valoare de mai mult de  1.300.000 lei va fi implementată în trei luni, iar obținerea autorizațiilor necesare și a pregătirii personalului va dura aproximativ cinci luni. Pe lângă reprezentanții consiliului județean și ai spitalului de urgență, la eveniment au fost prezenți Kelemen Hunor, președintele UDMR, senatorul Tánczos Barna și consilierul județean Becze István.  

Unul dintre scopurile anilor trecuți a fost atragerea cât mai multor medici specialiști la spitalul din Miercurea Ciuc, astfel ca nici un pacient să nu trebuiască să apeleze pentru tratament la alte spitale, a spus dr. Konrád Judit managerul spitalului. Însă vor există întotdeauna situații excepționale când pacienții vor necesita transport, dar și situații în care pacienți vor putea fi tratați la spitalul din Miercurea Ciuc, unde există medici specialiștii și dotări medicale de ultimă generație. Astfel acest heliport va servi transportului bolnavilor de la și la spitalul județean.

Kelemen Hunor a felicitat spitalul județean și consiliul județean pentru investițiile implementate în mod constant. După cum a afirmat, în ultimii ani împreună cu senatorul Tánczos Barna și deputatul Korodi Attila au reușit să reprezinte și susțină în parlament eforturile consiliului județean. Munca trebuie continuată, făcute noi planuri și stabilite priorități, iar în acest sens este nevoie de fonduri. După cum a afirmat toate acestea sunt posibile mulțumită implicării oamenilor.

Borboly Csaba a afirmat că de 12 ani conducerea Consiliului județean Harghita și angajații acestuia depun eforturi pentru ca spitalul de urgență din Miercurea Ciuc să fie o unitate medicală atractivă pentru medicii specialiști și să asigure servicii medicale la standarde înalte. În decursul acestor ani planurile au rămas aceleași, iar acum nimeni nu se mai îndoiește de faptul că spitalul județean de urgență va deveni o clinică regională. Președintele consiliului județean a mulțumit președintelui UDMR Kelemen Hunor pentru sprijinul oferit și a adăugat că se contează în continuare pe sprijinul instituțiilor naționale.

Firma ABC Development Aviation este cea care va implementa investiția, iar din partea acesteia Romeo Lupu a afirmat că din punct de vedere al transportului de pacienți este important ca elicopterul să aterizeze într-un loc autorizat, unde aterizarea să nu fie compromisă în niciun fel, ca spre exemplu la stadionul municipal. Al doilea aspect important este scurtarea timpilor de transport, fapt care va fi realizabil odată ce heliportul va fi localizat în curtea spitalului. Reprezentantul firmei a menționat că heliportul de la spitalul din Miercurea Ciuc va funcționa 24 de ore, va fi dotat în așa fel încât și noaptea să poate ateriza și decola elicoptere.

 

Miercurea Ciuc, 24 septembrie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774