Și Consiliul Județean Harghita poate să dea o mână de ajutor tinerilor antreprenori

Achiziții publice pentru proiecte în valoare de mai multe milioane euro

(0 Votări)39 vizualizări

„Eforturile consiliului județean în ceea ce privește îmbunătățirea învățământul profesional, care au ca rezultate și introducerea în aria curriculară a modulului antreprenorial, sper că vor fi vizibile cât mai curând la nivel regional, dar și la cel al municipiului Miercurea-Ciuc. Am încredere în ceea ce privește faptul că numărul antreprenorilor locali care vor găsi forță de muncă tânără, va crește simțitor”, a afirmat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita la forumul destinat tinerilor antreprenori care a avut loc joi, 24 martie.

Acest forum este parte a caravanei Secretariatului de Stat pentru Politici Naționale din Ungaria și a Design Terminal, organizat la Universitatea Sapientia. Președintele consiliului județean a mai spus că antreprenorii tineri au posibilitatea de a câștiga la licitațiile publice organizate de consiliul județean proiecte de mai multe milioane de euro și a adăugat că cei mai mulți bani sunt în sfera publică. De asemenea, i-a îndemnat pe tinerii antreprenori să se prezinte la procedurile organizate de Consiliul Județean Harghita, mai mult se caută modalitatea de sprijinire a asociațiile de antreprenori prin intermediul programelor de finanțare ale instituției.

Borboly Csaba a menționat faptul că și prin intermediul agenției de dezvoltare, înființată la finele anului trecut, consiliul județean poate da o mână de ajutor antreprenorilor. Se dorește ca la primării, serviciile destinate antreprenorilor să fie simplificate, de aceea este nevoie de colaborarea primarilor. Acesta a afirmat că parteneriatul cu asociațiile antreprenoriale este foarte important, un bun exemplu în acest sens este colaborarea cu clusterul IT Székelyföld. Pe lângă aceasta, composesoratele pot ajuta antreprenorii, în opinia președintelui consiliului județean, acestea reprezintă un fel de mini-bănci care dispun de fonduri bănești care pot fi utilizate în cercuri mai extinse decât cele actuale.

„Eforturile făcute în sprijinirea învățământului profesional, sprijinirea clusterelor, incubatorul de afaceri de la Odorheiu-Secuiesc, organizarea procedurilor de achiziții publice, programele de stagiatură și bursele oferite, concursurile de proiecte pentru sprijinirea turismului și nu numai, toate au ca scop sprijinirea mediului antreprenorial, respectiv crearea locurilor de muncă  pentru tineri”, a spus Borboly Csaba.

În perioada martie - mai 2016 Secretariatul de Stat pentru Politici Naționale din Ungaria și Design Terminal organizează o caravană care are ca scop sprijinirea profesională, respectiv consilierea în demararea activității antreprenorilor cu vârsta sub 40 de ani.

Miercurea-Ciuc, 24 martie 2016


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774