Sprijinirea antreprenorilor locali

Consiliul Județean Harghita realizează un chestionar despre situația antreprenorilor locali

(0 Votări)30 vizualizări

Consiliul Județean Harghita și Agenția de Dezvoltare Județeană Harghita, în calitate de instituție subordonată acestuia, au întocmit un chestionar în cadrul proiectului E-COOL, care are scopul de a evalua situația actuală a întreprinderilor județeni.

„Colectivul de muncă al consiliului județean lucrează cu prioritate ca relansarea economică și asistența membrilor economici să fie cât mai eficientă în această perioadă. În perioada virusului, utilizarea interfețelor online a devenit disponibilă pentru mulți. Folosind comunicarea de informații online, dorim să contactăm antreprenorii într-un mod personalizat pentru a sprijini orice companie mică – să ajungă ușor informația și la un zugrav, meșter, tâmplar sau brutar” – a afirmat pe pagina sa de socializare Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean.

Ultimele luni au pus o povară grea pentru întreaga economie, inclusiv pe întreprinderile locale. Unele sectoare s-au resimțit mai tare, în vreme ce altele au fost mai puțin afectate de pandemie. Având în vedere acest lucru, chestionarul se concentrează pe evaluarea problemelor specifice ale întreprinderilor. Companiile au diferite sisteme de contact, rezerve, capacități, contracte de împrumuturi și număr de angajați. Privind acest lucru, redactorii chestionarului au formulat întrebări deschise, la care așteaptă răspunsuri libere din partea managerilor sau conducătorilor care să descrie circumstanțele specifice ale companiei.

Construirea unei relații de încredere între companii și administrațiile locale se bazează în primul rând pe colaborarea directă. După evaluarea chestionarului, Consiliul Județean Harghita va rezuma și analiza rezultatele, după tipurile de probleme definite. Scopul este oferirea antreprenorilor locali de propuneri, planuri de acțiune și programe de recuperare.

„Suntem curioși de situația actuală a tuturor afacerilor înregistrate în județul Harghita, fie că vorbim de întreprinderi mici sau mari, un startup sau o companie veche. Considerăm că aplicarea unei soluții standard pentru fiecare problemă pe care o întâmpină antreprenorii nu este un mod eficient de soluționare a acestora. Spre deosebire de alte consilii, dorim să ajutăm cu opinii și studii direcționate, propuneri concrete. Personalul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghita, organizată în grupuri de lucru, gestionează comunicarea directă cu antreprenori locali” – a declarat Cilip Árpád, directorul Agenției de Dezvoltare Județeană Harghit a și a adăugat – „Agenția de dezvoltare dorește să propună modificări legislative pentru a menține companiile pe linia de plutire, întrucât planurile guvernamentale actuale nu se identifică cu problemele așa cum ar fi necesar într-o perioadă dificilă.”

Conform celor relatate de Cilip Árpád, cel mai important lucru este ca acest chestionar să ajungă la cât mai mulți antreprenori și manageri de companii. Prin urmare, pe lângă posibilitatea de a completa online chestionarul, se va pune la dispoziția acestora și asistența telefonică și cea prin e-mail:

„Îi rog pe antreprenori să nu răspundă cu plictiseală și ușurință, ci mai degrabă cu atenție și răbdare, înțelegând efectul pe care răspunsurile date îl au în procesul de evaluare al chestionarului. Acest chestionar are menirea de a veni în sprijinul antreprenorilor, acesta este motivul pentru care ăi considerăm parteneri în demersul nostru. Vă rugăm să fiți receptivi și în ceea ce privește asistența telefonică.”

Chestionarul examinează în ordine cronologică:

1. perioada anterioară COVID 19, dificultățile și oportunitățile întâmpinate de la înființare până la debutul pandemiei;

2. dificultățile și provocările întâmpinate pe durata perioadei COVID 19;

3. starea actuală;

4. planuri și idei de viitor.

 

În ceea ce privește subiectul întrebărilor, chestionarul urmărește să evalueze dificultățile și oportunitățile în mai multe moduri:

· Situația pieței muncii.

· Dificultăți specifice companiei.

· Dificultăți cu birocrația.

· Dificultăți cu mobilitatea.

· Problema inovației.

Chestionarul este disponibil pe pagina următoare: https://adehar.ro/ro/chestionar-adresat-antreprenorilor

 

Miercurea Ciuc, 24 iulie 2020


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774