Tabere culturale pentru tinerii harghiteni

(0 Votări)55 vizualizări

La Borsec, în organizarea Asociației Centrul Cultural Ardealul se derulează în perioada 27 iulie – 2 august, două proiecte culturale finanțate de Consiliul Județean Harghita.

Cultura este un pilon indispensabil dezvoltării și păstrării identității regionale acesta este și unul dintre motivele pentru care și în acest an consiliul județean a publicat o serie de concursuri de proiecte menite a veni în sprijinirea organizațiilor și asociațiilor care au ca obiectiv organizarea de tabere și evenimente cu specific cultural.

„Consiliul județean se află, prin intermediul activității pe care o desfășoară, în slujba cetățenilor. Buna înțelegere, conlucrarea și colaborarea sunt vitale pentru dezvoltarea armonioasă și păstrarea specificului cultural al județului nostru. Prin intermediul acestor tabere ne dorim să sprijinim diversitatea, dar și să le oferim tinerilor oportunitate pentru a-și cunoaște tradițiile, cultura și portul popular. Susținem de asemenea, interacționarea între tinerii provenind din etnii diferite”, a afirmat președintele consiliului județean, Borboly Csaba.

La deschiderea celor două tabere din partea consiliului județean a fost prezent directorul Direcției generale economice, Bicăjanu Vasile care a menționat că „tinerii au posibilitatea ca prin intermediul acestor tabere să își îmbunătățească cunoștințele cu privire la tradițiile și cultura populară, dar și să se familiarizeze cu particularitățile altor culturi și etnii. Este un bun prilej de legare de noi prieteni, petrecere utilă a timpului liber și promovare a valorilor culturale”. 

Proiectul cultural Inter Etnos se adresează copiilor și tinerilor din județul Harghita și are ca principal scop cunoașterea și însușirea tradițiilor și a portului popular. Ediția din acest an a evenimentului este organizată la Borsec și participă 22 de copii din localitățile Tomești, Gălăuțaș, Bălan, Toplița. Tot la Borsec este organizată și tabăra de schimb între tinerii din comunitățile multietnice și multiculturale, iar numărul participanților este de 16 tineri care provin din localitățile Bălan, Sândominic, Sărmaș, Subcetate, Gălăuțaș, Toplița.

 

Miercurea-Ciuc, 28 iulie 2015


[ Ştiri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774