A fost predat Sala Sporturilor din Lăzarea

( Votări)137 vizualizări

În data de 18 septembrie a fost inaugurat în mod oficial Sala Sporturilor din Lăzarea, una dintre cele mai impozante săli de acest gen din Transilvania, care corespunde şi standardelor olimpice de organizare a meciurilor de handbal. Agenda evenimentului a cuprins discursuri, predarea de plăci comemorative, sfinţire, spectacol de dans, demonstraţii sportive, precum şi un meci festiv.

La eveniment au fost prezenţi înalţi oficiali ai UDMR, Borbély László, Ministrul Mediului şi Pădurilor, respectiv Lukács Vilmos, director general adjunct al Companiei Naţionale a Investiţiilor. Ideea de construire a sălii sporturilor a fost sprijintă de Borbély László încă din 2007, în calitatea de Ministru al Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, iar la vremea respectivă Lukács Vilmos a fost directorul general al Companiei Naţionale a Investiţiilor. Sala de sport a fost construit cu sprijinul Companiei Naţionale a Investiţiilor, valoarea totală a finanţării primite a fost peste două milioane de euro. Consiliul Judeţean Harghita a contribuit la contribuţia proprie a autorităţii publice locale cu suma de 60 de mii de lei.

După tăierea panglicii, în discursul său festiv primarul din Lăzarea, Gábor László a mulţumit tutoror care au contribuit şi au sprijinit construcţia. În opinia primarului, clădirea se aliniază la caracteristicile monumentelor istorice din localitate, creând condiţiile necesare pentru persoanele care doresc să practice diferite sporturi. Sala de sport proiectat pentru a rezista 100-150 de ani are o suprafaţă totală de 2200 mp şi este corespunzătoare pentru practicarea de baschet, handbal, fotbal şi alte forme de sport. Sala asigură condiţiile optime, suprafaţă de joc 44X22 m cu parchet din lemn, care corespunde standardelor olimpice de organizare a meciurilor de handbal.

Ministrul Borbély László şi-a început discursul cu exclamaţia „Asta da!”, declarând că această sală impozantă are un rol important pentru comunitatea locală. În opinia ministrului, această regiune merită să-i fie acordată toată atenţia cuvenită, comunitatea locală demonstrând că poate construi o astfel de clădire. Ministrul i-a urat mult succes asociaţiei sportive din localitate.

În calitate de reprezentant al Consiliului Judeţean Harghita a vorbit, Bende Sándor, consilier judeţean, fiind de asemenea prezenţi la eveniment şi vicepreşedinţii consiliului, Petres Sándor şi Sófalvi László.  Bende Sándor a declarat că speră că handbalul îşi va recăpăta forţele şi va asigura rezerve noi echipei de handbal din Odorheiu Secuiesc.

Györffy Gábor, preşedintele Asociaţiei Sportive „Bástya” din Lăzarea a declarat că inaugurarea festivă a sălii de sport este una dintre momentele marcante ale vieţii de sport din localitate. Provin din Lăzarea numeroşi sportivi de performanţă de handbal şi hochei, există şi în momentul de faţă o echipă de hochei format din veterani, o echipă de handbal, precum şi o echipă de jucători de şah cu rezultate foarte bune.

După discursurile oficiale s-au predat plăci comemorative invitaţilor care au jucat un rol important în construcţia clădirii, apoi preotul György Balázs a binecuvântat stabilimentul. Programul a mai inclus spectacole de dans, demonstraţii sportive şi meciuri.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774