A fost prezentat la Bruxelles pachetul de propuneri în proiectul Robinwood Plus

( Votări)52 vizualizări
La întâlnirea partenerilor din proiectul Robinwood Plus care a avut loc în data de 26 iunie la Bruxelles s-a făcut un pachet de propuneri cu privire la teme cum ar fi: managementul eficient al pădurilor, prelucrarea lemnului, turism, biodiversitate, utilizarea biomasei şi educaţie ecologică. Întâlnirea partenerială a avut loc la biroul reprezentanţei din Regiunea Limousin. 
 Au fost prezenţi la întâlnire din partea Direcţiei Generale a Comisiei Europene pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Lovisa Lilliehöök, respectiv de la Direcţia Generală de Protecţia a Mediului, Rakonczay Zoltán şi reprezentanţii partenerilor din proiect, printre aceştia numărându-se şi cei din partea Consiliului Judeţean Harghita. Responsabilii cu partea de comunicare la acest eveniment au fost reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita. Regiunile partenere în proiect: Regiunea Liguria (Italia, manager de proiect), Regiunea Consiliului Limousin (Franţa), Autoritatea Comună a Regiunii Kainuu (Finlanda) şi Administraţia Regională Calabria (Italia).
Cei prezenţi au fost întâmpinaţi de preşedintele Consiliului Regiunii Limousin, Marc Horvath, iar proiectul Robinwood Plus a fost prezentat de către managerul de proiect, Roberta Casapietra. Printre propuneri s-au numărat şi cele formulate de către Consiliul Judeţean Harghita, care sprijină activităţile de construcţii care folosesc lemnul ca materie primă (acest lucru este valabil şi pentru clădirile publice), încurajarea prelucrării lemnului la nivel local, organizarea proprietarilor de păduri în asociaţii, sprijinirea tehnică şi financiară a producţiei de bioenergie şi în cele din urmă oferirea de stimulente fiscale. Propunerile şi directivele în acest sens au fost formulate şi dezbătute la conferinţa internaţională care a avut loc în luna martie la Limonge, Provincia Limousin – Franţa. Observaţiile şi propunerile formulate de Comisia Europeană în legătură cu proiectul Robinwood Plus vor fi cuprinse într-un document care va fi redactat până la în toamna acestui an. (Informaţii mai cuprinzătoare pot fi accesate pe pagina http://www.robinwoodplus.eu/)
Obiectivul principal al proiectului este promovarea rolului multifuncţional al pădurilor ca motor pentru dezvoltarea economică, protecţia mediului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în zonele rurale. Acest proiect a demarat oficial în ianuarie 2010, iar durata acestuia este de 48 de luni, până în decembrie 2013. Bugetul proiectului este de 3.063.463,56 euro, parţial finanţat de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) şi co-finanţat de către fiecare partener participant. Participanţii în acest proiect au încercat, pe durata desfăşurării acestuia, atenuarea diferenţelor dintre regiuni prin intermediul schimbului de experienţă. Subproiectele Robinwood Plus au fost deja finalizate, iar prin intermediul proiectelor internaţionale au beneficiat de sprijin, primăriile din cinci localităţi ale judeţului Harghita, şi anume: Ciumani, Remetea, Siculeni, Dealu, Vlăhiţa.
 
Bruxelles, 27 iunie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774