Academia Harghiteană în comuna Corbu

( Votări)61 vizualizări
Programul Consiliului Judeţean Harghita „Academia Harghiteană” a ajuns şi la Corbu unde s-a discutat despre turism şi proiecte Europene.
 
Consultarea cu intelectualii din localităţile rurale a fost organizată şi la Corbu în data de 19 decembrie. Scopul programului este asigurarea unui cadru pentru discuţii între reprezentanţii administraţiei publice locale, reprezentanţii Consiliului Judeţean Hargita, oamenii de ştiinţă, stratul intelectual al localităţii, angajaţii autorităţilor administraţiei publice, în vederea dezbaterii problemelor sociale şi exprimării problemelor actuale apărute în localitate, în acord cu problemele întregului judeţ.
 
 
Prezentatorii evenimentului din Corbu au fost Horváth Alpár, cadru didactic universitar cu tema turismului din Ţinutul Secuiesc şi Szép Róbert, directorul Direcţiei de Dezvoltare a Consiliului Judeţean Harghita cu tema finanţărilor UE. În deschiderea evenimentului au luat cuvântul Drugă Nicuşor, primarul localităţii şi Borboly Csaba, preşedintele consiliului judeţean. Borboly a accentuat importanţa consultărilor în cadrul Academiei Harghitene, deoarece deciziile politice trebuie să fie bine fundamentate. „Este foarte importantă implicarea în viaţa publică a intelectualilor din mediu rural, iar această implicare nu înseamnă participare în politică. În ultima perioadă s-a constatat lipsa unei comunicări creative între intelectualii localităţilor şi autorităţile locale, iar prin programul nostru dorim ca această situaţie să se schimbe”, a spus preşedintele CJ.
 
Horváth Alpár a prezentat Strategia Turistică a Judeţului Harghita, în viziunea căreia judeţul Harghita, în colaborare cu judeţul Covasna, va fi una dintre cele mai semnificative destinaţii turistice din România, bazate pe ecoturismul specific şi turismul activ, completate de elemente culturale şi de turism rural. Strategia are cinci axe principale: construirea şi valorificarea resurselor turistice naturale şi cele create de om, stimularea dezvoltării infrastructurii serviciilor de cazare turistică, dezvoltarea unui sistem al organizaţiilor din domeniul turismului din judeţul Harghita, îmbunătăţirea condiţiilor de formare profesională a persoanelor angajate în domeniul turismului, respectiv marketingul specific al Ţinutului Secuiesc.
 
Szép Róbert, directorul Direcţiei de Dezvoltare al consiliului judeţean, a prezentat proiectele de finanţare europeană ale Consiliului Judeţean Harghita. El a atras atenţia asupra faptului că elaborarea proiectelor este instrumentul cel mai eficient de atragere de fonduri financiare pentru firme, ONG-uri şi autorităţi publice, iar programele, proiectele UE nu reprezintă o susţinere normativă, legislativă, ci mai degrabă o oportunitate. „Putem profita de această oportunitate numai dacă dispunem de sistemul de relaţii şi pregătirea, competenţele profesionale necesare”, a spus Szép Róbert, prezentând şi alte posibilităţi de finanţare UE.
 
Întâlnire cu primarii din partea nordică a judeţului
 
În data de 19 decembrie, înainte de Academia Harghiteană, la sediul Primăriei Comunei Corbu, Borboly Csaba şi directorii de la CJ s-au întâlnit cu primarii zonei nordice a judeţului. Au mai fost prezenţi Máthé György din partea Camerei Agricole al Judeţului Harghita care a vorbit despre posibilităţi de introducere a Registrului Agricol Integrat, cu îmbinarea bazei de date cu cadastrul agricol şi bonitatea terenurilor agricole şi Duda Tihamér, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Harghita care a prezentat sistemul de asistenţă medicală din judeţ. Csiszer Botond din partea Direcţiei de Drumuri Judeţene a prezentat lucrările pe drumurile comunale şi activitatea de deszăpezire, iar Fülöp Otilia, arhitect-şef a avut o prezentare cu tema consultanţei în domeniul arhitecturi. Borboly Csaba a afirmat că consiliul judeţean caută soluţii pentru întregul judeţ şi prin prezenţa la guvernare a UDMR încearcă să atragă cât mai multe fonduri pentru localităţile din Harghita. „Puteţi conta pe Consiliul Judeţean Harghita şi UDMR. Prezenţa uniunii la guvernare dă rezultate şi în judeţul nostru”, a spus preşedintele CJ.
 
Miercurea-Ciuc, 20 decembrie 2011
  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774