Anul trecut au cutreierat, iar în acest an se vor orienta

( Votări)45 vizualizări

Consiliul judeţean organizează concurs de orientare pentru elevii din judeţ

Un weekend întreg de schi gratuit este premiul  oferit celor patru echipe învingătoare la concursul de orientare organizat de Serviciul Public Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita. Competiţia a fost anunţată în toate şcolile generale din zonele Ciuc, Odorhei, Gheorgheni şi Topliţa.

 

Programul întitulat Drumeţii în Ţinutul Secuiesc al Consiliului Judeţean Harghita a ajuns la un nou capitol: în luna octombrie Serviciul Public Salvamont va organiza un concurs de orientare pentru elevii din judeţul Harghita. Anul trecut în cadrul programului cca. 400 de elevi au făcut cunoştinţă cu frumuseţea naturii din Ţinutul Secuiesc mulţumită cursurilor ţinute de echipele salvamont.

În urma succesului de anul trecut organizatorii doresc includerea a 600 de elevi prin intermediul concursului organizat în cele patru zone ale judeţului Harghita. În luna octombrie Serviciul Public Salvamont al Consiliului Judeţean Harghita în colaborare cu profesorii va organiza concursuri de orientare destinat elevilor din clasele V-VIII., a declarat Fekete Örs, conducătorul Serviciului Public Salvamont. În vederea pregătirii competiţiei se va trimite un anunţ la fiecare şcoală din judeţ, solicitându-se sprijin din partea profesorilor în promovarea programului. Echipele înscrise în competiţie vor lua parte la o evaluare preliminară, urmând ca echipelor calificate în faza finală să fie organizate competiţii în fiecare regiune. Marele premiu este un weekend întreg de schi gratuit.

Organizatorii se aşteaptă la participarea a 150 de elevi din fiecare zonă, ceea ce pe plan judeţean înseamnă 600 de copii. Concursul se va derula cu supravegherea echipelor de salvamont din zona Ciuc, Odorhei, Gheorgheni şi Topliţa, prilej cu care se va încerca conştientizarea importanţei activităţii acestor echipe, în acelaşi timp copii vor însuşi bazele comportamentului şi tehnicile supravieţuirii în mediul natural.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774