Aproximativ şaizeci de mii de euro pentru localitatea Siculeni

( Votări)59 vizualizări
În data de 16 noiembrie în Siculeni a avut loc semnarea contractului de finanţare pentru subproiectul ELWOOD în cadrul proiectului RobinWood Plus. În cadrul proiectului RobinWood Plus INTERREG IV C al Consiliului Judeţean Harghita au fost lansate licitaţii de proiecte în domeniul gestionării pădurilor, astfel au obţinut finanţare cinci autorităţi publice locale din judeţul Harghita, unul dintre ele fiind Siculeni. Tema subproiectului este prelucrarea locală a lemnului, şi are un buget total de 58 620 euro.
 
 
Conform contractului semnat de preşedintele consiliului judeţean Borboly Csaba şi primarul Szentes Csaba, autoritatea publică locală din Siculeni va promova în rândul tinerilor din localitate formele tradiţionale de prelucrare a lemnului, respectiv va organiza schimburi de experienţă la partenerii de proiect: Parcul Regional Perigord (Limousin, Franţa, leader de proiect), respectiv în Rezervaţia Aveto şi Parcul Portofino (Italia). În cadrul ceremoniei organizate în casa de cultură din Siculeni, prin cuvintele sale preşedintele consiliului judeţean Borboly Csaba a accentuat: Uniunea Europeană este o posibilitate, pe care trebuie să o exploatăm.
 
„Pentru a putea avea acces la aceste posibilităţi, avem nevoie de idei, ca proiectele realizate din finanţare europeană să fie durabile şi pe termen lung. În acest scop sunt implementate numeroase proiecte, unul dintre ele este proiectul ELWOOD. Una dintre principalele resurse din regiune este pădurea, iar în privinţa gestionării pădurilor putem învăţa multe de la partenerii din Finlanda, Franţa şi Italia” a accentuat preşedintele.
 
Szentes Csaba a mulţumit composesoratului şi cioplitorilor din lemne pentru sprijinul acordat în proiect, adăugând că pe lângă investiţii, în localitatea pe care o conduse există cerinţe şi pentru schimburi de experienţă.
 
La eveniment a fost prezent şi consilierul judeţean Szentes Antal. Deşi contractul de finanţare a fost semnat doar acum, proiectul a făcut posibil ca implementarea să fie demarată mai devreme. Conform celor relatate de managerul de proiect Csibi József, în şcolile din localitate au fost deja începute cursurile de cioplire în lemn, iar creaţiile copiilor vor fi expuse la festivalul de ceapă din anul viitor, organizat în localitate. Obiectivul lor este ca copii să cunoască şi să iubească această activitate tradiţională. La sfârşitul lunii septembrie, tinerii din Siculeni au avut deja o vizită la partenerul din Franţa, în Regiunea Limousin, unde au vizitat tâmplari tradiţionali. În luna mai 2012 vor vizita partenerul din Italia, în iulie se va organiza o tabără în păduri, iar în septembrie va avea loc o întâlnire a reprezentanţilor subproiectelor, pentru a prezenta experienţele şi pentru a expune creaţiile realizate.
 
Partenerul din România a Proiectului RobinWood Plus – din care face parte subproiectul ELWOOD – este Consiliul Judeţean Harghita, în parteneriat cu Regiunea Liguri (Italia, leader de proiect), Consiliul Regional Limousin (Franţa), Consiliul Regional Kainuu (Finlanda) şi Regiunea Calabria (Italia).
 
 
 
Siculeni, 16 noiembrie 2011
 
  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774