Ar fi necesară promovarea produselor tradiţionale şi din zona Topliţei

( Votări)63 vizualizări

În data de 15 iunie 2011, în comuna Subcetate, reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita s-au întâlnit cu primarii din nordul judeţului. Au fost prezenţi Borboly Csaba, preşedintele CJ, Petres Sándor, vicepreşedinte, precum şi subprefectul Constantin Strujan.

 

Tamás Erzsébet, din partea Direcţiei de Achiziţii Publice a Consiliului Judeţean, a prezentat OUG 34 privind licitaţiile electronice, iar Şerban Daniel, din partea Direcţiei de Dezvoltare, a vorbit despre dezvoltarea turismului în judeţul nostru, respectiv despre atragerea fondurilor europene în acest sens. Csiszér Botond Benedek, şeful Direcţiei Drumurilor Judeţene a prezentat drumurile judeţene şi de interes local din nordul judeţului care vor fi modernizate în 2-3 ani în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Infrastructurală (PNDI). O altă veste bună e planul autostrăzii Târgu-Mureş – Iaşi care va trece prin zonă. Orbán Béla, şeful Direcţiei Servicii Publice, a prezentat lucrările de investiţii în baza OG 7/2006 finalizate şi nedecontate integral, lucrările de investiţii aflate în curs de execuţie şi lucrările noi de investiţii în comuna Subcetate.

Primarii din zonă l-au întrebat pe preşedintele Borboly Csaba în legătură cu soluţionarea unor probleme cum ar fi, finalizarea construcţiilor în cazul căminelor culturale, reparărilor în şcoli, precum şi construirea de terenuri sau săli de sport. Borboly Csaba a îndemnat primarii să sprijine şi să stimuleze gospodarii din zonă, ca aceştia să participe la târguri de produse tradiţionale organizate lunar în Miercurea-Ciuc, precum şi la expoziţiile la care Consiliul Judeţean Harghita se prezintă cu stand propriu. Preşedintele CJ a adus exemple din zona Ciuc şi Gheorgheni, unde există şi funcţionează bine microregiuni şi asociaţii de dezvoltare intercomunitară (ADI). „Aceste exemple ar trebui urmate de către localităţile din nordul judeţului, pentru că lucrările de asfaltare nu sunt suficiente pentru dezvoltarea comunităţilor locale. Aveţi multe planuri, proiecte locale, dar împreună, organizat, aţi putea reuşi mai mult”, a declarat Borboly Csaba. A mai adăugat că aşteaptă colaboratori pentru publicaţia lunară în limba română a consiliului judeţean, intitulat „Comitatus”, în care sunt publicate articole mai ales despre viaţa locuitorilor zonei nordice.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774