Ar putea fi redeschise târgurile de animale

( Votări)50 vizualizări
În data de 19 mai 2010 în Monitorul Oficial al României a apărut Hotărârea de Guvern nr. 45/2010, care reglementează funcţionarea pieţelor de animale. Conform prevederilor acesteia în cadrul târgurilor de animale sezoniere redeschise vor putea fi vândute, cu excepţia porcilor, cai, bovine, oi, capre şi păsări vii provenite de la micile gospodării. Târgurile de animale trebuie de asemenea să corespundă multor standarde igienice şi de protecţia consumatorilor, cum ar fi de exemplu control veterinar constant, autorizaţie sanitar-veterinară, posibilitatea de a emite acte doveditoare, posibilitate de dezinfectare, locaţia târgului să fie accesibilă autovehiculelor care transportă animalele etc.

Deoarece în judeţul Harghita există tradiţia târgurilor de animale organizate săptămânal, şi care sunt găzduite în fiecare săptămână de o altă localitate, este foarte important ca redeschiderea acestor târguri să fie cât mai curând posibilă. În acest sens Consiliul Judeţean Harghita, în colaborare cu Camera Agricolă Judeţeană şi Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Harghita, respectiv cu includerea consiliilor locale şi a primarilor localităţilor în cauză a început demersurile în vederea evaluării stării târgurilor de animale, respectiv în vederea creării premiselor necesare redeschiderii acestora. Reprezentanţii consiliului judeţean şi al camerei agricole vor discuta cu reprezentanţii instituţiilor abilitate în privinţa etapelor ce trebuie parcurse, respectiv posibilităţile de îndeplinire a exigenţelor sanitare şi de dezinfectare, ca astfel târgurile de animale să poată fi deschise cât mai curând.
În data de 10 iunie, începând cu ora 11.00 în sala 19 a Palatului Administrativ, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Márton István, conducătorul Camerei Agricole Judeţene şi reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Harghita se vor întâlni cu primarii şi reprezentanţii consiliilor locale din regiunea Ciuc.
Miercurea Ciuc, 3 iunie 2010  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774