Asociaţie de dezvoltare intercomunitară de succes

( Votări)68 vizualizări

S-a semnat contractul de execuţie în cadrul proiectului microregiunii Bogát

În data de 21 martie în Siculeni s-a semnat contractul de execuţie în cadrul proiectului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Bogát în valoare de peste douăzeci de milioane lei.

Asociaţia cu participarea comunelor Ciceu, Racu, Mihăileni şi Siculeni a fost înfiinţată în anul 2008, iar prin intermediul implementării proiectului european se va construi reţeaua de apă şi apă uzată în comunele Siculeni şi Racu, se va reabilita sectorul de drum între Siculeni şi Ciceu al DC12, respectiv se vor reabilita DC7 şi DC111 în Mihăileni. În comuna Mihăileni se va construi o grădiniţă, respectiv se va înfiinţa în satul Ciaracio, aparţinătoare comunei Ciceu, un centru de informare care va promova valorile naturale şi culturale ale regiunii.

La adunarea generală a asociaţiei Bogát organizată luni seara au fost prezenţi demnitarii localităţilor implicate, reprezentanţii bisericii, iar din partea Consiliului Judeţean Harghita Borboly Csaba preşedinte şi consilierii judeţeni, Becze István şi Szentes Antal. În discursul său, Becze István  a declarat că asociaţia Bogát este una dintre cele mai eficiente microregiuni şi a afirmat că consiliul judeţean va sprijini şi pe viitor iniţiativele de acest gen.

Szentes Antal a participat în calitate de manager de proiect şi a prezentat raportul de activitate pe anul 2010, situaţia financiară şi proiectele derulate de asociaţie. Szentes Csaba, primarul localităţii Siculeni şi preşedintele ADI a prezentat proiectul, apoi reprezentanţii celor trei firme de execuţie din Miercurea Ciuc şi membrii ADI au semnat contractul de execuţie. Lucrările vor fi demarate în câteva zile.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774