Beneficiile proiectului – resimțite și de localitatea Remetea

Implementarea proiectului de gestionare integrată a deșeurilor are loc conform planurilor 

(0 Votări)24 vizualizări

S-a semnat, în data de 4 martie, la Primăria Remetea un nou contract prevăzut în cadrul proiectului de gestionare integrată a deșeurilor care are în vedere proiectarea și construirea unei stații de colectare selectivă a deșeurilor și a unei hale de compostare. La eveniment a participat președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba care a făcut apel la firma care implementează lucrările ca pentru aceasta să angajeze personal local, astfel contribuind la prosperitatea comunității. Acesta l-a asigurat pe primarul localității despre întreaga dispoziție a consiliului județean în ceea ce privește susținerea localității Remetea în demersurile de implementare a proiectului.

„Am convingerea că beneficiile acestui proiect vor fi resimțite și de localnici, reprezentând o sursă de venituri, odată cu crearea de noi locuri de muncă”, a afirmat președintele consiliului județean.
Barti Tihamér, vicepreședintele consiliului județean a vorbit despre suma stipulată în  contract și care se ridică la suma de 33.498.092,99 lei, fără TVA, iar finalizarea construcțiilor este programată pentru data de data de 31 octombrie 2015. Acesta a afirmat că lucrările au fost atribuite consorțiului de firme Secvision Business Solutions SRL București, din care face parte și Hidroconstrucția SA și care a oferit cel mai mic preț pentru executarea lucrărilor.
„Trebuie să acordăm acestui proiect importanța cuvenită, deoarece este vorba despre o investiție județeană majoră. Ne dorim ca să se alăture acestui proiect cât mai multe firme locale”, a completat vicepreședintele.
Laczkó-Albert Elemér, primarul localității Remetea și-a exprimat speranța că investiția se va finaliza în timp util și lucrările vor fi de calitate, dar și că va funcționa în mod eficient.
„Toate acestea depind de noi, este nevoie de o abordare și modalitate de gândire corespunzătoare deoarece acest proiect va contribui la dezvoltarea localității Remetea. Comuna noastră nu renunță nici la celelalte planuri ale sale: ne dorim să construim un ștrand, o fabrică de îmbuteliere a apei minerale, respectiv să atragem cât mai mulți turiști în zonă”, a afirmat primarul.
După cum știți deja, Consiliul Județean Harghita a obținut finanțare pentru implementarea proiectului de gestionare integrată a deșeurilor prin intermediul proiectului depus la Fondul European de Dezvoltare Regională și Programul Operațional Sectorial de Mediu 2007-2013. Implementarea acestuia este în curs de derulare, iar până în data de 30 noiembrie 2015 întreaga rețea de gestionare a deșeurilor va fi reconstruită, începând de la colectare și până la depozitare.

 

Miercurea-Ciuc, 4 martie 2015
 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774