Vizita lui Călin Popescu-Tăriceanu în județul Harghita
La întâlnirea cu președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu care a avut loc miercuri, 12 noiembrie la sediul Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a vorbit despre principalele inițiative ale consiliului județean și despre problemele actuale cu care se confruntă județul. Întâlnirea s-a desfășurat în spatele ușilor închise, primarii din județ au avut ocazia de a vorbi cu președintele Senatului despre problemele comunităților pe care le conduc. A fost prezent la întâlnire Kelemen Hunor, președintele UDMR, Barti Tihamér, vicepreședintele consiliului județean, Mircea Dușa, ministrul Apărării Naționale, senatorul Tánczos Barna și deputatul Antal István.
Ultima actualizare: luni, 17 noiembrie 2014
Kelemen Hunor l-a salutat pe președintele Senatului și i-a mulțumit pentru vizita întreprinsă în județ. De asemenea, acesta a mai afirmat că perioada guvernării Tăriceanu, la care a participat și UDMR, a fost caracterizată de echilibru și stabilitate pentru maghiarii din țară, dar și de prosperitatea tuturor cetățenilor țării. Borboly Csaba i-a înmânat lui Călin Popescu-Tăriceanu un document în cinci puncte, printre acestea numărându-se finanțarea de către statul român a Universității Sapientia, respectiv aspecte referitoare la daunele și vătămările de persoane cauzate de urșii din județul Harghita. În ceea ce privește Universitatea Sapientia se menționează faptul că având în vedere faptul că la această universitate învață elevi ai căror părinți fac parte din plătitorii de taxe ai statului român, ar fi importantă finanțarea funcționării instituției de învățământ sus-amintită; a fost dată ca exemplu în acest sens, finanțarea comună a activităților de protecție a monumentelor istorice. Președintele consiliului județean i-a solicitat președintelui Senatului, ca în cazul în care va deveni prim-ministru să rediscute convenția Uniunii Europene cu privire la protecția specială a ursului carpatin, conform căreia s-a diminuat cota de intervenție în cazul acestei specii cu 90%.
Călin Popescu-Tăriceanu a făcut o analiză cuprinzătoare a situației politice în care se află țara noastră. A vorbit și despre migrație, declarând că este nevoie de luarea de măsuri care să nu oblige oamenii să plece din țară, ci să îi motiveze în a rămâne pe tărâmurile natale. A amintit și buna colaborare româno-maghiară din timpul mandatului său, inclusiv cooperarea excelentă dintre guvernele României și Ungariei.
Miercurea-Ciuc, 12 noiembrie 2014
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)45 vizualizări