Borboly Csaba solicită primarului Dorin Florea să-şi ceară scuze

( Votări)47 vizualizări

PIB pe locuitor în judeţul Harghita este mai mare, decât în Mureş

 

Datele recent publicate de Institutul Naţional de Statistică pentru anul 2010 prezintă că PIB pe locuitor în judeţul Harghita este de 4.308 euro, iar în judeţul Mureş este de 4.135 euro, deci diferenţa între cele două este de 200 de euro în favoarea judeţului Harghita – atrage atenţia publicului în blogul său preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba (http://www.borbolycsaba.ro/#ro/bd/dorin-florea-nu-spune-adevarul-judetul-harghita-este-mai-bogat-decat-judetul-mures.html). El reacţionează astfel la afirmaţiile primarului din Târgu Mureş, Dorin Florea care a declarat săptămâna trecută că judeţul Mureş nu s-ar asocia cu judeţele „mai sărace”, Harghita şi Covasna. Şeful autorităţii publice judeţene subliniază şi faptul că în judeţul Covasna PIB-ul pe cap de locuitor este aproape similar cu cel al judeţului Mureş, fiind de 4.048 euro (http://www.adevarul.ro/financiar/Studiu-CNP-Proiectia-PROFIL-TERITORIAL_ADVFIL20110505_0001.pdf).

Borboly Csaba a declarat adiţional faţă de scrise în blogul lui personal că primarul Dorin Florea ori a minţit în mod intenţionat, ori este dezinformat şi ar trebui să-şi ceară scuze în mod oficial pentru afirmaţiile sale legate de acest subiect. „Din 2008 am început cu o evoluţie ascendentă şi intenţionăm să continuăm pe acest drum”, a spus preşedintele CJ.

În blogul său, Borboly Csaba adaugă: „…dacă este să vorbim despre nivelul de dezvoltare, handicapul economic, o putem face şi invers. Dacă luăm cele trei judeţe din Secuime, atunci nu judeţul Mureş, ci judeţul Harghita s-ar putea posta cu mândrie, însă nu facem acest lucru, deoarece interesele noastre sunt comune şi datele PIB, respectiv indicatorii istorici, culturali şi mulţi alţi indicatori reflectă în mod clar că judeţele Mureş, Harghita şi Covasna, adică mai mult sau mai puţin teritoriul istoric al Ţinutului Secuiesc, aparţin de aceeaşi regiune de dezvoltare, aşa cum şi judeţele Braşov, Sibiu şi Alba sunt parte din aceeaşi regiune. (…) Judeţul Harghita are aceste rezultate în condiţiile în care nu avem firme mari care produc PIB, cum există în judeţele Braşov, Sibiu sau Mureş. Acest aspect este foarte important, la noi PIB-ul pe cap de locuitor nu se datorează fabricilor şi firmelor multinaţionale, ci întreprinderilor mici şi mijlocii. Iar acesta este viitorul, nu fabricile mari, care astăzi sunt aici, iar mâine se transferă în China.”

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774