Solidaritatea stă la baza unei societăți funcționale
În data de 21 decembrie, în organizarea Organizației Teritoriale a UDMR Ciuc a avut loc comemorarea Revoluţiei din 1989 şi a rolului pe care l-a avut aceasta. Totodată, au fost comemorați şi eroii acestei revoluţii, printre acestea numărându-se şi Müller László.
Ultima actualizare: luni, 22 decembrie 2014
În deschiderea evenimentului părintele Darvas-Kozma József a menționat că indiferent de vremurile în care trăim, trebuie să ne apărăm drepturile. Borboly Csaba, președintele Organizației Teritoriale a UDMR Ciuc și al Consiliului Județean Harghita în discursul său festiv a vorbit despre eroii revoluției din 1989, afirmând că indiferent de interpretările ulterioare, în aceea zi oamenii s-au solidarizat la nivel național și au ieșit în stradă, indiferent de apartenența etnică. „Soarta a făcut ca un maghiar din Transilvania și solidaritatea creată în jurul acestuia să declanșeze revoluția. Numele lui Tőkés László a intrat în istoria României, iar acest fapt nu trebuie uitat. Acesta este și motivul pentru care la pagina 181 din cartea «Istoria secuilor» este menționat numele acestuia, iar acest lucru demonstrează faptul că există o istorie modernă a maghiarilor din România de care trebuie să fim mândri și de care tinerii noștri nu trebuie să uite. Totodată, trebuie să ne reamintim și de tânărul de 18 ani, Müller László și de toți cei care și-au dat viața pentru libertate. Ei au crezut în necesitatea schimbării, au crezut în adevărul lor, iar colaborarea de care au dat dovadă în acele zile trebuie să ne fie un exemplu. Fără solidaritate o societate nu poate fi funcțională, acesta este motivul pentru care spiritul revoluției din 1989 trebuie dus mai departe, amintirea trebuie să i se păstreze, iar noi, politicienii trebuie să ne străduim în fiecare zi ca oamenii să nu fie deziluzionați idealurile în care au crezut în acele zile și pentru care au fost în stare să-și dea chiar și viața. Este important ca oamenii să nu fie indiferenți la problemele publice și la aspectele politice”, a afirmat Borboly Csaba.
Füleki Zoltán, președintele UDMR Miercurea-Ciuc a dat citire, în limba română și maghiară, petiției adresate guvernului, redactată la Sfântu-Gheorghe și care cuprinde zece puncte. S-a intonat imnul național al României, mai apoi s-a rostit o rugăciune în memoria eroilor căzuți în timpul revoluției.
Miercurea-Ciuc, 21 decembrie 2014
Ţi-a plăcut acest articol?(0 Votări)69 vizualizări