Consiliul Judeţean Harghita sprijină confecţionarea de piese de port popular

( Votări)79 vizualizări

Consiliul judeţean a lansat un apel de proiecte destinată achiziţionării de porturi populare, hotărârea în acest sens a fost adoptată în cadrul şedinţei ordinare a consiliului organizată în data de 22 ianuarie în Cristuru Secuiesc.

În baza iniţiativei Consiliului Judeţean Covasna şi al solicitării în acest sens din partea preşedintelui CJCV, Tamás Sándor, apelul de proiecte al Consiliului Judeţean Harghita este destinată persoanelor fizice şi juridice din domeniul culturii, care pot solicita finanţare nerambursabilă pentru achiziţionarea de port popular specific etniilor din judeţul Harghita.  Un element important în evaluarea proiectului este ca solicitanţii să identifice confecţioneri de port popular tradiţional, original şi să nu fie comandate de la producători de serie. Acest program oferă o oportunitate bună pentru ansamblurile de dans popular din judeţ pentru a-şi reînnoi colecţiile.

În acest sens au fost luate măsuri şi în cursul anului trecut: consiliul judeţean s-a adresat în decembrie firmelor care confecţionează piese de port popular, informându-le că pot solicita obţinerea mărcii „Produs Secuiesc”. La adresa transmisă au fost deja trimise răspunsuri, fiind deja înregistrată o cerere.

În cadrul şedinţei organizate duminică, pe lângă adoptarea bugetului judeţului, au fost adoptate alte proiecte de hotărâre cu privire la 11 programe de finanţare nerambursabilă, ca astfel să fie posibilă lansarea cât mai urgentă ale acestora, în cursul săptămânilor care urmează. În acest sens preşedintele consiliului judeţean Borboly Csaba se adresează solicitanţilor cu rugămintea să fie depuse proiecte bine fundamentate şi întocmite, deoarece în cursul procesului de elaborare nu se va putea diminua sau creşte valoarea finanţării nerambursabile solicitate, ci proiectele fie vor fi aprobate, fie vor fi respinse în forma depusă iniţial.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774