Csíki Csongor şi-a predat mandatul de director medical lui Vitos Attila

( Votări)171 vizualizări

În data de 28 martie Csíki Csongor, medic primar al secţiei de oncologie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc, consilier judeţean a predat mandatul de director medical lui Vitos Attila medic primar gastroenterologie.

Vitos Attila a fost numit în funcţie temporar, până la organizarea concursului pentru funcţia de director medical, de către preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba în baza recomandării lui Csíki Csongor.

Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a anunţat predarea mandatului de director medical în cadrul unei conferinţe de presă organizată în data de 28 martie în palatul administrativ. La conferinţa de presă au fost prezenţi şi medicii primari Csíki Csongor şi Vitos Attila.

„Predarea mandatului este rezultatul unor discuţii repetate cu domnul director Csíki Csongor. Cu cât mai mult vrem să acţionăm pentru dezvoltarea sănătăţii publice, cu atât mai multe sarcini se acumulează, şi sunt convins că această decizie luată în comun va avea ca rezultat dezvoltări şi progrese. Din punctul de vedere al solidarităţii şi eficacităţii procesului de muncă în cadrul spitalului, trebuie să întrepătrundem tot ce ne stă în putinţă. Este nevoie să atragem fondurile şi personalul calificat de care avem nevoie. Acesta este un proces în curs, predarea mandatului fiind o etapă al acestui proces. Ne bazăm şi în continuare pe activitatea domnului Csíki Csongor, deoarece faptul că politica acordă atenţie sistemului de sănătate este meritul dânsului. Noi politicienii avem mare nevoie de sfaturile lui profesionale să sperăm că în calitate de consilier judeţean va continua această activitate de consiliere. În această privinţă, prin numirea în funcţie al domnului Vitos Attila se poate continua procesul de dezvoltare a sistemului de sănătate” a declarat Borboly Csaba.

În cadrul conferinţei de presă preşedintele a relatat că în vederea soluţionării problemelor existente trebuie acordată o mai mare atenţie comunicaţiei din cadrul instituţiei, deoarece este în interesul pacienţilor ca spitalul să fie unul puternic şi solidar.

Conform celor declarate de Csíki Csongor, au în spate o perioadă de doi ani cu muncă intensă. Au reuşit să supravieţuiască starea de criză a sistemului de sănătate şi mai mult au implementate şi proiecte de dezvoltare. Acest lucru implică extinderea cercului de probleme care trebuie realizate. Acesta este motivul pentru care a decis că din funcţiile de medic specialist oncolog, consilier judeţean şi director medical să predea mandatul de director medical medicului primar Vitos Attila, în competenţele căruia are deplină încredere. A adăugat că în calitate de consilier judeţean doreşte să ajute în diferitele probleme ale spitalului şi speră că această decizie va fi în beneficiul serviciilor oferite de spital.

Vitos Attila, director medical interimar a denumit funcţia primită ca fiind în acelaşi timp una uşoară şi una grea. Este uşor, deoarece după mulţi ani consiliul judeţean a înţeles situaţia sistemului de sănătate şi a fost demarat un proces important cu proiecte spectaculoase. În opinia lui în acest proces Csíki Csongor a avut un rol foarte important. Printre obiectivele sale a menţionat îmbunătăţirea comunicaţiei atât pe linie orizontală, în cadrul spitalului, cât şi pe verticală, cu diferitele instituţii cu care colaborează.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774