Curent electric pe pârâul Diacului

( Votări)50 vizualizări

Au fost finalizate lucrările de instalare a reţelei electrice pe pârâul Diacului din Tulgheş. Lucrările au fost efectuate prin programul Consiliului Judeţean Harghita întitulat Electrificare în localităţile fără reţea electrică din judeţul Harghita, şi au fost inaugurate în data de 15 iunie.

 

– Fondurile necesare pentru investiţiile în valoare de 47 000 lei au fost asigurate de Consiliul Judeţean Harghita din bugetul propriu, respectiv din redistribuirea taxelor. Prin intermediul celor 16 stâlpi electrici instalate din aceste fonduri, curentul electric a ajuns la 11 gospodării – a relatat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

Cu ocazia inaugurării primarul Ungureanu Toader a spus, că această reţea este un pas foarte important pentru gospodăriile din regiune, care astfel s-au mai apropiat de ceea ce considerăm societate modernă. Primarul a atras atenţia asupra faptului că în regiunea Chiozrezu Mare încă mai sunt gospodării fără curent electric.

Continuând ideea primarului, viceprimarul Csibi László a menţionat că momentan s-a realizat iluminatul public, scopul final fiind racordarea gospodăriilor la reţea. Totuşi acesta este un pas important, deoarece locuitorii de aici nu şi-ar fi putut permite din fonduri proprii. – Mulţi au renunţat şi s-au mutat de aici, eu sper totuşi că se vor întoarce le vom revedea în curând – a spus viceprimarul.

Gospodăriile se vor racorda la reţea în lunile următoare, după ce consiliul judeţean va ceda dreptul de proprietate a investiţiei consiliului local, care la rândul ei va introduce curentul electric în gospodării pe baza unui contract de furnizare semnata cu societatea Electrica.

Înainte de ceremonia de inaugurare preşedintele consiliului judeţean a discutat la sediul primăriei despre problemele actuale ale zonei respective, a vizitat şi Spitalul de Psihiatrie din Tulgheş. Acolo preşedintele Borboly Csaba s-a interesat de calitatea serviciilor de care beneficiază bolnavii,a verificat funcţionarea sistemului de încălzire,a unităţilor de seră şi de producţie de ciuperci instalate din considerente terapeutice din fondurile proprii ale consiliului judeţean.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774