Dezbatere în Miercurea Ciuc: „Transparenţă şi integritate în administraţia publică”

( Votări)59 vizualizări

În data de 29 octombrie 2010, la sediul Centrului Multifuncţional al Consiliului Judeţean Harghita a fost organizată dezbaterea publică cu titlul „Transparenţă şi integritate în administraţia publică”.

Dezbaterea a fost organizată în cadrul proiectului „Corupţia ne priveşte pe toţi” derulat de către Asociaţia de Asistenţă şi programe pentru Dezvoltare Durabilă „Agenda 21” în parteneriat cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi având ca parteneri locali Consiliul Judeţean Harghita, Primăria Băile Tuşnad şi Primăria Vlăhiţa.

În cadrul dezbaterii  au fost prezentate rezultatele studiului „Percepţia cetăţenilor asupra corupţiei din instituţiile publice: cauze, practici şi prevenire”, cu accent pe rezultatele înregistrate în judeţul Harghita. Ca rezultat principal al studiului, în judeţul Harghita 82,9% dintre cetăţeni au apreciat că se poate vorbi de corupţie în instituţiile publice în mică şi foarte mică măsură.

Totodată, a fost constituit Grupul de acţiune locală pentru prevenirea şi combaterea corupţiei din judeţul Harghita a cărui rol principal este acela de a monitorizarea şi implementarea măsurilor anticorupţie în instituţiile publice.

Alături de reprezentanţii instituţiilor implicate în proiect, la dezbaterea publică au participat voluntarii care au contribuit la realizarea studiului precum şi reprezentanţi ai societăţii civile din judeţ.

Concluzia principală a dezbaterii a fost că trebuie realizate măsuri menite să asigure informarea continuă a cetăţenilor cu privire la serviciile publice oferite de către autorităţile şi instituţiile administraţiei publice locale în scopul îmbunătăţirii relaţiei cetăţean-administraţie publică.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774