Încă un izvor de apă minerală renovat

( Votări)48 vizualizări

Şirul izvoarelor minerale renovate din Borsec s-a întregit cu izvorul Kecske a cărei inaugurare a avut loc în data de 15 iunie în prezenţa primarului Mik József, a preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a consilierului judeţean Bende Sándor şi a locuitorilor prezenţi.

 

– Izvorul Kecske a fost captată în anul 1806, în 1895 după o scurtă pauză a început să curgă din nou, dar până în zilele noastre starea ei s-a deteriorat foarte mult. Din fericire cu ajutorul Consiliului Judeţean Harghita am reuşit să strângem cei 21.000 de lei necesari , aşa încât izvorul îi aşteaptă pe cei însetaţi cu un aspect reînnoit, a declarat primarul Mik József, adăugând că renovări similare se află deja în stadiu de planificare, respectiv proiectul Drumul Apei minerale se desfăşoară promiţător şi în curând va începe construcţia noii baze de tratament.

În restaurarea izvorului consiliul local a contribuit cu 8.300 de lei, consiliul judeţean cu 10.000, iar diferenţa a fost asigurată de Asociaţia pentru Sustenabilitatea oraşului Borsec.

– Acest tip de investiţie prin colaborare, cu contribuţia consiliului judeţean, dar la care participă şi asociaţiile civile locale este cea mai prielnică, deoarece îi îndeamnă    pe locuitori la preţuirea investiţiei la valoarea ei adevărată – a spus Borboly Csaba. – Oraşul Borsec are o imagine de viitor clar definiată, începând din anul 2008, care se bazează pe o strategie de dezvoltare bine pusă la punct, de aceea investiţiile se succed unul după altul. Borsec este cel mai mic oraş al judeţului, dar realizând strădania de care dau dovadă, consiliul judeţean este dispus să contribuie ca oraşul Borsec să-şi recapete strălucirea de odinioară şi să redevină „firma” judeţului.

După părerea consilierului judeţean Bende Sándor rezultatele recente grăiesc despre îmbunătăţirea relaţiei dintre consiliul local şi judeţean. De zece ani încoace nu s-a întâmplat nimic în acest oraş, dar situaţia s-a schimbat cu trei ani în urmă. De atunci, preşedintele consiliului judeţean a vizitat de mai multe ori această zonă, a inventariat problemele şi deja s-au făcut progrese în acest sens. De atunci, s-a convocat la Borsec şedinţă al consiliului judeţean, au venit consilierii judeţeni şi au văzut ce e de făcut. De atunci am pornit în direcţia bună, în care un merit deosebit o au şi localnicii, ei au votat încredere pentru un primar care a avut clarviziunea necesară.

Dezvoltarea atrage după el o nouă dezvoltare, aşa s-a reuşit şi în cazul oraşului Borsec, ca aportul propriu a consiliului local angajat în cadrul proiectului Drumul apei minerale să fie preluat de stat, iar cei 300.000 de euro deveniţi disponibili, astfel să fie investiţi în dezvoltarea oraşului. Totodată a fost depusă în programul 10.000 kilometri de drum judeţean documentaţia renovării porţiunii de mijloc, între localităţile Jolotca şi Borsec a drumului judeţean DJ 128, porţiune pentru renovarea căreia fiind necesară cea mai mare sumă – s-a menţionat la inaugurare.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774