Întrunirea reprezentanţilor consiliilor locale cu cei judeţeni

( Votări)37 vizualizări

În data de 17 martie 2011 a avut loc, la primăria municipiului Topliţa, o întâlnire între primarii din zona de nord a judeţului şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Harghita.

 

Au fost prezenţi primarii din localităţile: Voşlobeni, Sărmaş, Subcetate, Gălăuţaş, Topliţa, Bilbor, Corbu şi Tulgheş, iar consiliul judeţean a fost reprezentat de vicepreşedintele Petres Sándor, directorul adjunct al Direcţiei de  Programe şi Dezvoltare Rurală, Ábrahám  Emma, arhitectul şef Fülöp Otilia, directorul Drumuri Judeţene Csiszer Botond, respectiv directorul Direcţiei dezvoltare Szép Róbert.

Tema întrunirii a fost dată, în primul rând, de intenţia de întări colaborarea între consiliul judeţean şi primării şi evaluarea la început de an a problemelor şi necesităţilor primăriilor.       
 Astfel la ordinea zilei au fost prezente  problema valorificării produselor tradiţionale, drumurile judeţene, subvenţiile agricole şi diverse probleme semnalate de primării. În legătură cu târgurile de produse tradiţionale organizate de consiliul judeţean cu scopul sprijinirii producătorilor locali, Ábrahám Emma le-a cerut primarilor să promoveze aceste târguri în rândurile producătorilor şi să le ofere consultanţă în completarea formularelor pentru eliberarea avizelor necesare participării la astfel de târguri, care sunt organizate în a 3-a sâmbătă a fiecărei luni sub arcadele sediului Consiliului Judeţean Harghita. Toţi cei care vor să participe la acest târg trebuie să îşi anunţe intenţia până în data de a 10-a a fiecărei luni – a precizat directorul adjunct.   
Tot despre importanţa promovării produselor tradiţionale a vorbit şi vicepreşedintele Petres Sándor menţionând că în acest sens deja s-a început o colaborare cu lanţul de magazine Cora, oportunitate deosebit de importantă, deoarece în acest fel se pot sprijini producătorii locali. Vicepreşedintele CJ a vorbit chiar de posibilitatea organizării unui astfel de târg în zona Topliţa.

La întrunire s-a mai dezbătut cazul abatoarelor de capacitate mică – la nivel local, a căror înfiinţare s-ar putea să fie posibilă în curând, precum şi chestiunea drumurilor judeţene.
Referitor la acest subiect directorul de drumuri judeţene Csiszer Botond Benedek a vorbit despre sprijinul guvernamental conform HG 577/1997 din fonduri Ministerului Dezvoltării Rurale şi Turism. Pe lista anuală de alocaţii aferent anului 2011, se află localităţile Sărmaş (DN 12-Fundoaia:500.000 lei ) şi Corbu (DC 88-1.000.000 lei), dar vicepreşedintele CJ, Petres Sándor a precizat în acest sens că vor continua cu solicitările pentru a primi fonduri necesare continuării investiţiilor începute.
S-a menţionat că, în cazul comunei Bilbor, DC 174A este cuprins in programul de drumuri judeţene ce vor fi reabilitate la  fel şi reabilitarea drumului DJ 127 Ditrău –Tulgheş care are aprobată finanţare în  valoare de 1.600.000 lei. S-a vorbit şi de numeroasele probleme existente la podurile din judeţ şi de nevoia reabilitării acestora.
La capitolul diverse au fost discutate problemele cu care se confruntă localităţile din zona Topliţa, precum şi despre posibilitatea oferirii de consultanţă locuitorilor privind procedura şi actele ce trebuiesc întocmite în cazul subvenţiilor agricole. Conform doamnei Szász Anna Mária de la Camera Agricolă a Judeţului Harghita este nevoie de ajutor din partea primăriilor pentru a se întâlni cu localnicii şi a discuta probleme de această natură. Ca rezultat imediat a discuţiilor, Szász Anna Mária va participa, în data de 27 martie, la adunarea cetăţenească din Sărmaş. Întrunirea va începe la ora 14 şi va avea loc la Căminul Cultural din localitate.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774