Investigarea stării de sănătate a populației va avea loc în acest an la Ciucsângeorgiu

S-a consultat cu delegația din județul Bács-Kiskun, Ungaria

(0 Votări)38 vizualizări

În urma consultărilor de vineri, 20 martie cu delegația Consiliului Județean Bács-Kiskun, anul acesta investigarea stării de sănătate a populației va avea loc în luna mai în localitatea Ciucsângeorgiu.

În perioada 11-15 mai va sosi un grup de medici din județul Bács-Kiskun în județul nostru pentru a evalua starea de sănătate a locuitorilor din comuna Ciucsângeorgiu, în cadrul programului devenit deja tradițional și care are în vedere  evaluare a stării de sănătate a populației. Au participat la discuție Rideg László, președintele Consiliului Județean Bács-Kiskun, Mócza György, medic-șef din Bács-Kiskun, Barti Tihamér și Incze Csongor, vicepreședinții Consiliului Județean Harghita, Szabó Barna, managerul județului, Zonda Erika, directorul Direcției generale programe, proiecte, coordonarea instituțiilor subordonate și achiziții publice, Demeter Ferenc, managerul Spitalului de Urgență Miercurea-Ciuc, Tar Gyöngyi, directorul Direcției Sănătății Publice Harghita și Szabó László, viceprimarul comunei Ciucsângeorgiu.
Delegația din județul înfrățit a evaluat cu această ocazie necesarul pentru analize și s-au clarificat aspectele vizavi de latura juridică. Rideg László, președintele Consiliului Județean Bács-Kiskun a menționat faptul că în prealabil s-a stabilit care sunt medicii de specialitate a căror prezență ar fi necesară în județul Harghita și acomodarea la nevoile locale. Anul acesta vor fi prezenți unsprezece medici (cu specilizare în domeniile: ginecologie, neurologie, cardiologie, medicină internă, urologie, radiologie, medic șef laborator, medic pediatru, anestezist și chirurgie generală, medic ORL), două asistente și patru laboratoare. Acești medici vor mai aduce încă două laboratoare mobile cu o capacitate de realizare a 1.000-1.200 analize. Medicii de familie vor putea oferi pacienților lor testele de laborator. Medicina de specialitate ORL se situează în Ungaria în top trei, prin urmare se atrage atenția, prin intermediul presei, medicilor de familie să profite de această ocazie și să trimită la control pacienții care suferă de probleme de acest gen.
S-a mai evidențiat că analizele se desfășoară în cabinete medicale, în spații medicale licențiate. Directorul Zonda Erika a indicat faptul că și anul acesta vor avea loc consultări cu Școala Postliceală Louis Pasteur în ceea ce privește asistentele. acestea vor fi un ajutor mare pentru medici și această vizită a medicilor străini reprezintă o bună oportunitate de practică în cazul studenților. Demeter Ferenc, managerul spitalului i-a asigurat pe medicii din Bács-Kiskun de oferirea de paturi pentru analizele ginecologice, rezultatele citologice vor fi duse în spitalul județean și vor fi primite și către medicii de familie. Se vor organiza zece camere pentru examinări medicale și o cameră de odihnă. Viceprimarul comunei Ciucsângeorgiu i-a asigurat pe cei prezenți ca până în luna mai va fi pregătită toată infrastructura necesară, dar și personalul care va lucra cu delegația de medici din străinătate.
Delegația s-a consultat și cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba în legătură cu investigarea stării de sănătate a populației, importanța analizelor care se vor realiza la Ciucsângeorgiu rezidă și din faptul că în această zonă există multe localități mici și izolate. Acest program contribuie la colaborarea eficientă între liderii diverselor instituții și ajungerea la un scop comun. „Am menționat acest fapt și președintelui Consiliului Județean Bács-Kiskun, Rideg László ca în calitate de județ înfrățit să ne ajute cu această ocazie și în acest sens”, a declarat Borboly Csaba.
Pacienții vor fi așteptați timp de o săptămână la investigarea stării de sănătate a populației mulțumită parteneriatului dintre Primăria Comunei Ciucsângeorgiu, precum și al Spitalului Județean de Urgență din Miercurea-Ciuc, Consiliului Județean Harghita și Direcției de Sănătate Publică Harghita.

 

Miercurea-Ciuc, 23 martie 2015
 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774