Lansarea programului Conduce județul pentru o zi!

(0 Votări)20 vizualizări

Luni, 23 februarie, la sediul Consiliului Județean Harghita, în prezența președintelui instituției Borboly Csaba, a reprezentanților Direcției Județene de Tineret și Sport Harghita – Réti Zsófia și Koronka Sándor, ai Inspectoratului Școlar Județean Harghita – inspectorii școlari Erdei Lucica și Adorján Attila, ai Consiliului Județean al elevilor Maghiari din județul Harghita, respectiv a elevilor din cadrul consiliilor de elevi din județ, a avut loc lansarea programului Conduce județul pentru o zi!

În cuvântul de deschidere, Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita a afirmat faptul că „participarea în cadrul acestui program este binevenită și oferă elevilor posibilitatea de a cunoaște modalitatea de funcționare a instituției consiliului județean, a activității pe care acesta o desfășoară zilnic, procesul decizional, dar și oportunitatea ca tinerii să se implice în viața județului”. Acesta a continuat spunând că informațiile la care elevii au acces în cadrul acestui program pot fi utile și după finalizarea studiilor medii. Se dorește de asemenea, organizarea de consultări astfel ca stabilirea dialogului între elevi și autorități să conducă la creionarea unei imagini referitoare la nevoile și dificultățile cu care se confruntă aceștia și la stoparea fenomenului de migrație. „Ideile noi, opiniile menite a îmbunătăți activitatea consiliului județean, dar și pe cea a autorităților locale sunt binevenite, aceasta fiind totodată una dintre modalitățile prin care tinerii își pot face auzită vocea”, a spus Borboly Csaba. Implicarea în activitățile extrașcolare reprezintă o alternativă de cooptare a tinerilor de a desfășura o activitate pro-activă și implicarea în viața comunității.
Atât reprezentanții direcției de tineret și sport, cât și cei ai inspectoratului școlar au vorbit despre importanța implicării în acest program, conchizând că acesta este unul benefic pentru tineri, oferindu-le posibilitatea de a se familiariza cu aspecte din domeniul administrației publice.
Koronka Sándor, reprezentantul direcției de tineret și sport, a făcut o prezentare a programului propriu-zis, iar la final s-au prezentat elevii participanți și au vorbit despre importanța participării în cadrul acestui program.
Programul „Conduce judeţul pentru o zi!”  doreşte să modeleze la o scară mai mică şi cu caracter de joacă procesul prin care se ajunge la funcţia de preşedinte al consiliului judeţean. Elevii participanţi la acest program pot afla informaţii folositoare despre modul de desfăşurare a unei campanii electorale, sau a unei alegeri, precum şi cum ajunge o idee bună să fie pusă în practică printr-o hotărârea a consiliului judeţean.

 

Miercurea-Ciuc, 23 februarie 2015
 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774