Noi clădiri publice vor fi reabilitate în cadrul inițiativei de clacă

Consiliul Județean Harghita a alocat bani pentru localitățile din județ 

(0 Votări)46 vizualizări

La Sândominic a avut loc în data de 14 octombrie ședința extraordinară a Consiliului Județean Harghita, ocazie cu care s-au alocat fonduri din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. 

În calitate de gazdă, primarul localității Ferencz Alajos, i-a salutat pe cei prezenți și a ținut să mulțumească pentru sprijinul pe care l-a primit localitatea în ultimii ani. Primarul a făcut o prezentare a realizărilor din comună și a vorbit și despre importanța viitoarelor investiții, mai cu seamă despre necesitatea asigurării unei circulații corespunzătoare pe drumurile publice.
Borboly Csaba a spus că mulțumită președintelui UDMR Kelemen Hunor și a schimbărilor de la guvernare s-a reușit atragerea în județ a noi fonduri care vor fi distribuite în cel mai scurt timp localităților, respectiv alocarea acestora pentru investiții de interes public. Iar având în vedere că vremea este încă favorabilă, ar fi bine ca lucrările în domeniul construcțiilor sau asfaltărilor de drumuri să fie continuate. Președintele consiliului județean a mai adăugat că Sândominicul este o comunitate puternică care se poate mândri cu realizările sale, iar pentru continuarea acestora, consiliul județean dorește să contribuie cu suma de 550 mii lei, bani ce pot fi folosiți chiar și pentru reabilitarea a patru drumuri comunale. Totodată, s-a reușit alocarea sumei de 800 mii lei necesari pentru punerea în funcțiune a stației regionale de tratare a apelor uzate din Ciucul de Sus, una dintre inițiatoarele principale ale acestui proiect fiind localitatea Sândominic.
Borboly Csaba a ținut să menționeze că s-a încercat distribuirea sumelor defalcate pentru echilibrarea bugetelor locale și cele pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și locale, astfel încât localitățile să aibă posibilitatea de a continua și finaliza investițiile cele mai importante. Din sumele defalcate sunt sprijinite în primul rând lucrările de reabilitare ale clădirilor instituțiilor din comune și astfel se va putea asigura funcționarea în condiții optime a 15 școli, 15 cămine culturale, numeroase stații PSI și alte clădiri.
Din fondurile defalcate se va contribui la reabilitarea a aproximativ 70 de drumuri comunale.    
„Avem ca scop asigurarea condițiilor necesare unui trai decent în micile localități  și în satele izolate, finalizarea investițiilor în infrastructură, deoarece aceasta este singura posibilitate de a-i menține pe tineri pe tărâmurile natale și protejarea satelor depopulate”, a afirmat Borboly Csaba.
În cadrul ședinței consiliului județean s-a votat și modificarea și completarea bugetului județean. Borboly Csaba a afirmat că s-a constituit un fond de rezervă, care va fi folosit anul viitor pentru investiții majore și s-au alocat fonduri pentru situațiile de urgență și care privesc asigurarea funcționării.
Totodată, s-au alocat fonduri și pentru finalizarea lucrărilor demarate de către cultele bisericești, respectiv pentru arhivarea documentelor acestora.
S-a hotărât și în ceea ce privește trecerea în administrarea consiliului județean a depozitului de deșeuri din Miercurea-Ciuc în scopul derulării proiectului județean de gestionare a deșeurilor. S-au mai alocat și 320 mii lei pentru finalizarea alimentării cu energie electrică a localității Borzont, lucrări desfășurate în cadrul programului județean de alimentare cu energie electrică a micilor localități.

 

Miercurea-Ciuc, 15 octombrie 2014
 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774