Proiectul Engage – conexiune cu sate mici din judeţul Harghita

( Votări)95 vizualizări
Construirea în zonele rurale a unei reţele de bandă largă poate opri procesul de depopulare a satelor mici, a afirmat Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita la conferinţa de presă organizată în data de 1 aprilie 2010 în Miercurea Ciuc. Tema conferinţei a fost prezentarea proiectului Engage al cărui obiectiv principal o constituie sprijinirea regiunilor rurale din Europa în cunoaşterea şi înţelegerea metodelor rentabile de construire în zonele rurale a unei reţele de bandă largă (broadband), în baza principiilor dezvoltării durabile, respectiv în vederea întăririi activităţilor economice şi a populaţiei locale. Proiectul ENGAGE ajută regiunile participante în accelerarea şi implementarea deciziilor strategice legate de internetul de bandă largă.

Consiliul Judeţean Harghita este singurul din ţară care a depus proiect, în parteneriat cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Astfel, la conferinţa de presă a fost prezent şi Moldován József, secretar de stat al ministerului comunicaţiilor. El a declarat că proiectul va contribui la dezvoltarea judeţului Harghita, deoarece în perioada de  implementare  al acestuia, regiunile partenere mai dezvoltate vor ajuta pe cele care sunt mai puţin dezvoltate.
„Suntem foarte aproape de viitorul digital, astfel construirea reţelelor de bandă largă este foarte necesară”, a afirmat Moldován.
Conform celor declarate de secretarul de stat, ministerul comunicaţiilor are ca scop potrivirea/armonizarea bazelor de date ale instituţiilor publice din ţară.
În documentul alăturat pot fi găsite informaţii suplimentare privind proiectul Engage.
 
Miercurea Ciuc, 1 aprilie 2010  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774