În timp ce nu sunt suficienţi bani pentru deszăpezirea drumurilor judeţene, iar locuitorii cu venituri mici din judeţul nostru, care este considerat a fi unul dintre cele mai friguroase judeţe din ţară, primesc ajutor de încălzire în acelaşi cuantum ca şi locuitorii din judeţele unde gradele termometrelor nu ating temperaturi la fel de scăzute ca şi în Harghita, prefectul judeţului este preocupat şi dă sfaturi cu privire la arborarea drapelelor.
Ultima actualizare: joi, 10 ianuarie 2013
Mă aştept, mai degrabă, din partea domnului prefect Andrei Jean-Adrian să încerce soluţionarea problemelor mai sus-amintite şi să solicite de la guvern alocarea de fonduri pentru problemele din judeţ. Ne-am obişnuit însă ca atunci când guvernul nu are o strategie viabilă la problemele reale ale ţării, încearcă să distragă atenţia de la acestea şi atunci apare veşnica problemă maghiară a „drapelelor altor state”, etc. Poporul nu primeşte pâine, însă are parte de circ. Există probleme mult mai grave în ţară, decât problema drapelelor. Pe de altă parte, domnul prefect se referă la „arborarea drapelelor altor state”, dar nu am cunoştinţă despre asemenea cazuri în judeţul Harghita.
Totodată, dacă o comunitate autohtonă, cu trecut istoric, consideră a-i fi reprezentative anumite steaguri şi simboluri, se cade ca acestea să fie recunoscute în Europa. Curtea de Apel de la Târgu-Mureş a anulat, prin decizia sa din toamna anului trecut, hotărârea consiliului judeţean cu privire la adoptarea drapelul judeţului. Ni s-a comunicat motivarea, însă pentru apariţia acesteia în Monitorul Oficial este nevoie de solicitarea organului judecătoresc. Nu am renunţat la intenţia noastră de a apela la forurile internaţionale pentru a ne proteja drepturile, colegii noştri de la departamentul juridic lucrează la acest proiect.
Borboly Csaba,
preşedintele Consiliului Judeţean Harghita
Miercurea-Ciuc, 9 ianuarie 2013