S-a dat startul la ediţia 2011 a programului „Zâmbet de copil”

( Votări)52 vizualizări

Rezultatele din anul trecut şi planurile din 2011 ale programului „Zâmbet de copil” al Consiliului Judeţean Harghita au fost prezentate în data de 6 iunie directorilor de grădiniţe şi primarilor interesaţi la sediul consiliului judeţean.

 

 Scopul şi rezultatele de anul trecut ale programului „Zâmbet de copil” au fost prezentate de responsabilul de program Szebeni Erika. Conform spuselor ei, în 2010 au fost pictate figuri de desene animate pe pereţii a 44 de grădiniţe, respectiv secţiile de pediatrie a patru spitale, asigurând astfel  o ambianţă mai plăcută pentru copii. La ediţia din 2011 a programului pe bază de concurs s-au înscris 38 de grădiniţe şi secţie de pediatrie. Figurile de desene animate vor fi pictate în timpul vacanţei de vară de către graficianul Farkas Barna – a spus Szebeni Erika relatând şi despre detaliile administrative ale programului.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a vorbit despre scopurile pe termen lung al programului Promovarea valorilor familiale a cărui subprogram este „Zâmbet de copil”. Preşedintele consiliului judeţean a spus că, în curând, în 18 dintre cele 67 de comune din judeţ vor fi construite creşe din fonduri guvernamentale. Conform Borboly Csaba principalul aport al programului va fi faptul că copii nu trebuie duşi în creşele din oraşe evitându-se astfel scoaterea lor din mediul obişnuit. Transformarea mediului din grădiniţă într-unul mai prietenos serveşte şi el scopului ca toţi copii să petreacă timpul departe de părinţi într-un mediu plăcut, figurile de desene animate contribuind la sporirea încrederii în tot acest timp.

– Subprogramele programului Promovarea valorilor familiale sunt elaborate astfel ca să fie interconectate în privinţa aceluiaşi scop. Să ţină cont de problemele familiilor şi să ofere răspuns la ele. Pe parcursul elaborării programului ţinem cont de problemele copiilor şi a creşterii copiilor în aşa fel ca nu ne rezumăm doar la crearea unei ambianţe plăcute copiilor, dar încercăm crearea unor locuri de muncă cu program redus pentru mame. Astfel contribuim la stabilitatea familiilor, încât părinţii îşi pot petrece mai mult timp cu copii lor fără ca acesta să se resimtă în situaţia financiară a familiei – a spus Borboly Csaba.

Preşedintele consiliului judeţean a mai spus, că instituţia publică lucrează şi la elaborarea unui program prin care se încearcă deschiderea unor grădiniţe cu program prelungit. Pentru acest lucru a cerut şi sprijinul consiliilor locale, deoarece grădiniţele înfrumuseţate, terenurile de joacă, crearea locurilor de muncă cu program redus servesc cauza ca locuitorii să nu se mute la oraş în speranţa unor condiţii mai bune de îngrijire a copilului şi a educaţiei mai bune. Astfel, programul poate fi considerat şi unul menit a contracara migrarea populaţiei ceea ce este şi interesul primarilor.

Detalii despre programul Promovarea valorilor familiale a oferit Ádám Ágnes, iar din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean Harghita, Széll Adél a ţinut o prelegere întitulată Lumea miraculoasă a poveştii reflectând asupra contextul actual a poveştilor ce trebuie tratat cu atenţie în funcţie de dezvoltarea psihologică a copiilor.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774