Unica instituţie din judeţul Harghita va deservi 8 localităţi şi anual circa 400 de mii de turişti.
Ultima actualizare: miercuri, 11 ianuarie 2012
Primul Centru de Permanenţă din judeţ a fost înfiinţată la Praid, centrul va necesita munca permanentă a 7 medici de familie şi a 7 asistenţi medicali şi va fi deschisă şi la sfârşit de săptămână şi în zilele de sărbătoare.
La inaugurarea din data de 10 ianuarie 2012 au fost prezenţi Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Bokor Sándor, primarul comunei Praid, Duda Tihamér, directorul Casei de Asigurări de Sănătate Harghita, Bokor Márton, directorul executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică, medicii de familie care lucrează la Centrul de Permanenţă, precum şi un mare număr de localnici. În discursul său primarul a mulţumit sprijinul instituţiilor reprezentate la ceremonia de inaugurare, afirmând că salariile medicilor vor fi acoperite de către Ministerul Sănătăţii prin casa de asigurări, iar costurile de întreţinere al centrului vor fi asigurate de către consiliul local.
Borboly Csaba a felicitat medicii de familie pentru faptul că efectuează o muncă de pionierat, deoarece ei sunt primii care s-au angajat în lansarea centrului permanent, şi au dat un exemplu pozitiv privind colaborarea dintre instituţii. Preşedintele consiliului judeţean le-a urat succes în activitate, rugându-i pe medici să apeleze în continuare la consiliul judeţean pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă, iar autoritatea publică judeţeană, în funcţie de posibilităţi va încerca să sprijine în continuare noua instituţie.
Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate a spus că vor sprijini din punct de vedere financiar şi juridic noua instituţie, care va deservi aproximativ 8 localităţi şi anual circa 400 de mii de turişti. Duda Tihamér a subliniat: este foarte util ca aceste instituţii să fie în coordinarea consiliilor judeţene, locale, ca exemplu menţionând că acele spitale, care sunt în coordonarea consiliului judeţean s-au dezvoltat mult mai mult într-un an, decât în ultimii 20 de ani.
Directorul executiv adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a afirmat că dezvoltarea rurală este de neimaginat fără dezvoltarea sănătăţii. A felicitat colaborarea exemplară dintre medicii de familie şi primărie, şi i-a asigurat de sprijinul instituţiei reprezentate de el.