S-a modificat bugetul județului la ședința ordinară din luna septembrie

(0 Votări)48 vizualizări

Ședința ordinară a Consiliului Județean Harghita, care a avut loc în data de 24 septembrie, la sediul instituției din Miercurea-Ciuc, a debutat pe un ton festiv. Cu această ocazie au fost premiați acei sportivi și antrenori care s-au remarcat prin activitatea lor competițională și care au adus un aport semnificativ la recunoașterea valorilor sportive din județul Harghita. 

Astfel Premiul Pro Civitate a revenit orientaristului Suciu Simion, iar Premiul Keresztes Lajos s-a acordat lui Csúcs András – antrenor, Papp Róbert Flórián - judoka, Albu Botond - antrenor judo, Sinka Szabolcs – antrenor judo, Búzás Dorottya – biatlonistă, Márton Simon – antrenor de biatlon, Gecse Izabella – antrenor de biatlon, Imre Emil – patinator de viteză și antrenoarei de patinaj viteză, Bogyó Mária.

Rectificare bugetară și utilizarea fondului de rezervă bugetară a consiliului județean
În continuarea ședinței s-a trecut la dezbaterea ordinii de zi și a proiectelor de hotărâri. Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba a accentuat importanța pe care o reprezintă proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Harghita și utilizarea fondului de rezervă bugetară aflat la dispoziția acestuia pentru anul 2013. Lista de investiții a consiliului județean cuprinde realizarea a numeroase obiective, însă rugămintea președintelui consiliului județean a fost aceea ca banii aflați la dispoziție să se aloce finalizării investițiilor a căror documentație a fost pregătită în prealabil și a căror lucrări pot fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Exemplele de investiții pe care președintele consiliului județean le-a dat în acest sens au fost drumul județean dintre Misentea – Ciucsângerorgiu și drumul județean 136B spre Inlăceni. Există și o porțiune de aproximativ un kilometru de drum care este impracticabil în comuna Săcel. De asemenea președintele consiliului județean a afirmat că nu se renunță la investițiile demarate, însă din cauza procedurilor de achiziții publice care se știe că sunt complicate, dorește ca banii aflați la dispoziția consiliului județean să fie cheltuiți pentru acele investiții care pot fi finalizate în acest an. Un alt aspect atins a fost cel reprezentat de faptul că pentru bunul mers al acestor lucrări și pentru obținerea de rezultate într-un timp cât mai util, sunt invitați toți locuitorii județului la activitățile de muncă comună, la clăci. „Prin intermediul acestor clăci, dar și prin implicarea/conlucrarea Direcției de Investiții a Consiliului Județean Harghita sperăm ca în decursul acestei toamne să putem finaliza cât mai multe investiții demarate”, a a afirmat Borboly Csaba, precizând că „nu se renunță la investițiile deja inițializate, însă vor fi prioritare acele investiții care au șanse de a fi finalizate în acest an”.
Printre proiectele de hotărâri s-au aflat și cele legate de prelungirea termenului de execuție prin care va fi implicat Consiliul Județean Harghita, cum ar fi proiectul spre exemplu „Pe urmele legendelor harghitene” sau cel legat de „Promovarea Festivalului de Muzică Veche”.

Strategie culturală
Proiectul care face referire la aprobarea strategiei culturale pentru perioada 2013-2020 a județului Harghita a fost un alt punct important al ordinii de zi a ședinței. La inițiativa Centrului Cultural Județean Harghita s-a elaborat un pachet de propuneri de 180 de pagini cu scopul de a integra sistemul cultural al judeţului Harghita în trendurile şi procesele de dezvoltare regională pentru etapa următoare, iar în vederea realizării acestei strategii au fost elaborate 36 de programe concrete. Elaborarea strategiei culturale a fost impusă ca o necesitate a ocrotirii valorilor culturale, respectiv gestionarea responsabilă și transmiterea acestora noii generații. O societate se poate dezvolta în mod armonios, iar acest lucru se transpune în efortul, activitatea depusă în vederea conservării patrimoniului cultural și păstrarea valorilor culturale.

Miercurea-Ciuc, 24 septembrie 2013

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«iulie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774