Se dorește ca programul laptele și cornul să revină în sarcina administrațiilor locale

Întâlnire cu antreprenorii din domeniul panificației la sediul consiliului județean

(0 Votări)21 vizualizări

La sediul Consiliului Județean Harghita din Miercurea-Ciuc a avut loc marți, 31 martie o întrevedere cu brutarii din județ, la inițiativa Asociației Antreprenorilor din Ciuc. Scopul acestei a fost acela de a găsi soluții pentru ca firmele locale să aibă cât mai multe șanse la procedurile de achiziții publice din cadrul programului laptele și cornul, și astfel să poată concura cu firmele naționale și multinaționale.

Borboly Csaba a afirmat că în cadrul consiliului județean se încearcă de mai mulți ani ca aceste proceduri să fie făcute de către administrațiile locale, dar guvernul a hotărât ca procedurile de achiziție publică să fie organizate de consiliile județene. Astfel, Consiliul Județean Harghita a găsit o soluție care a presupus anunțarea de achiziții publice separat pentru toate cele 67 de unități administrativ-teritoriale, iar în urma acestora două treimi din totalul firmelor câștigătoare a fost reprezentat de societăți din județ. S-a discutat și despre posibilitatea ca aceste proceduri să fie anunțate separat pentru zonele județului.
Președintele consiliului județean și-a exprimat speranța în modificarea legii, astfel ca achizițiile publice din cadrul programului laptele și cornul să revină în sarcina administrațiilor locale, nu consiliului județean. Pentru ca acest lucru să se întâmple este nevoie de lobby din partea antreprenorilor la nivel politic, documentarea continuă a impedimentelor întâmpinate și semnalarea acestora la consiliul județean și instituțiile din domeniu. Consiliul Județean Harghita nu numai că susține aceste demersuri, ci plănuiește și inițierea unei modificări legislative.

 

Miercurea-Ciuc, 31 martie 2015
 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774