Se extinde centrul de neuropsihiatrie din Tulgheş

( Votări)246 vizualizări

A fost semnat contractul de execuţie a lucrărilor în cadrul proiectului finanţat din bani europeni
În data de 17 noiembrie Elekes Zoltán, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie subordonată a Consiliului Judeţean Harghita, şi reprezentantul firmei de execuţie au semnat contractul de lucrări, astfel în cel mult o săptămână pot fi demarate lucrările de reabilitare-extinderea ale Centrului de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Tulgheş. Evenimentul legat de o conferinţă de presă – la care au fost prezenţi Borboly csaba, preşedintele consiliului judeţean, Cristina Bende, şeful centrului din Tulgheş, Colcier Ana, manager de proiect şi Balázs-Bécsi József, proprietarul firmei de execuţie – a avut loc în Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Gheorgheni.
Lucrările de modernizare sunt finanţate prin DMI 3.2 al Programului Operaţional Regional 2007-2013, proiectul are o valoare totală de 1.732.632,28 lei. În urma lucrărilor de extindere numărul locurilor va creşte de la 33 la 50 şi va creşte de asemenea şi numărul personalului.
 
În opinia lui Elekes Zoltán această investiţie a fost una necesară, deoarece există în judeţ din ce în ce mai multe persoane care necesită tratament neuropsihiatric, fiind astfel uşurată şi viaţa familiilor, deoarece în urma extinderii centrului vor putea fi internate mai multe persoane. În opinia lui Borboly Csaba activitatea centrului din Tulgheş este una indispensabilă, deoarece sunt foarte puţine instituţii similare la nivel naţional.
 
„Consiliul judeţean, prin DGASPC, a asumat răspunderea sprijinirii centrului neuropsihiatric, deoarece astfel venim şi în ajutorul membrilor de familie ale persoanelor internate. Mă bucur şi pentru faptul că am reuşit să obţinem în acest sens finanţare europeană”, a declarat preşedintele consiliului judeţean.
 
Cristina Bende, şeful centrului a prezentat proiectul. Conform contractului, lucrările vor fi executate în termen de 10 luni. În actualul pod se va realiza mansardarea clădirii, va fi reabilitată acoperişul, vor fi montate scări de incendiu. La o etapă ulterioară va fi modernizată dotarea camerelor, se extinde spaţiul destinat activităţilor de timp liber, fiind astfel crescut calitatea serviciilor oferite.
 
Miercurea-Ciuc, 17 noiembrie 2011
  
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774