Prin reabilitarea drumurilor judeţene nr. 174A şi 174C s-ar fi legate regiunile Bucovina cu Transilvania ceea ce ar fi foarte important, au declarat preşedinţii de consiliu judeţean din Harghita şi Suceava, Borboly Csaba şi Gheorghe Flutur.
Ultima actualizare: vineri, 05 august 2011
Întâlnirea lor a avut loc în data de 3 august 2011 la Pasul Iuteş, lângă comuna Bilbor, la graniţa între cele două judeţe. Cei doi s-au înţeles că turismul s-ar putea dezvolta împreună, deoarece un pachet de oferte turistice „Bucovina-Secuime” ar însemna o concurenţă puternică pentru Valea Prahovei. Borboly Csaba a propus înfiinţarea unui grup de lucru ca judeţele Harghita şi Suceava să poate iniţia împreună proiecte turistice.
„Acest grup s-ar întruni lunar, pentru că astfel am putea realiza multe proiecte pentru investiţii, ceea ce ar însemna un plus la dezvoltările din zona Borsec. Iar printr-o colaborare mai largă, cu judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud şi Suceava, în Munţii Călimani am putea înfiinţa cea mai mare centru de schi din ţară”, a declarat preşedintele CJ Harghita.
Drumurile judeţene 174A şi 174C au o porţiune de 30 de kilometri în judeţul Suceava şi 31 de kilometri în Harghita. Conform declaraţiei lui Borboly Csaba, în Harghita reabilitarea se poate face într-un an, cu susţinere guvernamentală. În Suceava pe drumul dinspre Vatra Dornei a mai rămas o porţiune de 8 kilometri până la graniţa de judeţ unde se vor începe lucrările în zilele următoare, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Infrastructurală (PNDI). În cadrul acestui program se vor face lucrări şi pe partea harghiteană pe o porţiune de 5,8 km, iar pentru restul se pot găsi şi alte surse guvernamentale, a spus Borboly Csaba.
Gheorghe Flutur a declarat că acest drum ar fi cea mai importantă legătură între Bucovina şi Transilvania, de exemplu, distanţa între Suceava şi Braşov ar deveni mai scurtă cu 110 km, după reabilitare. De aceea, preşedintele CJ Suceava consideră extrem de importantă această întâlnire. El a afirmat că această investiţie va avea efecte economice în zonă, pe lângă turism, şi în domeniul zootehniei sau al apelor minerale.
Valoarea totală a reabilitării este în jur de 14 milioane de euro (7 milioane în Harghita şi 7 milioane în Suceava).