Spitale descentralizate şi din punct de vedere financiar

( Votări)53 vizualizări

Activitatea a două spitale recent descentralizate s-ar fi blocat dacă în cadrul şedinţei extraordinare din 14 octombrie Consiliul Judeţean Harghita nu ar fi inclus în propriul buget susţinerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc şi al Spitalului de Psihiatrie din Tulgheş.

O altă măsură necesară a fost adoptarea hotărârii privind vânzarea acţiunilor Harvíz S.A., deoarece proiectul european în valoare de 92 milioane de euro prevede ca fiecare localitate implicată să fie acţionar. În acest sens Consiliul Judeţean Harghita din stocul propriu de 10% le va vinde consiliilor locale câte o acţiune cu valoare nominală de 1000 lei. Localităţile implicate în proiectul de construire a reţelei de alimentare cu apă şi canalizare sunt Vlăhiţa, Bălan, Ciceu, Dăneşti, Mădăraş, Racu, Ciucsângeorgiu, Leliceni, Sânmartin, Mihăileni, Sânsimion, Tomeşti, Cârţa, Plăieşii de Jos, Siculeni, Sândominic, Tuşnad, Sâncrăieni, Frumoasa, Sântimbru, Tulgheş şi Păuleni Ciuc.

În şedinţa extraordinară s-a făcut un pas înainte şi pentru construirea traseelor pentru ciclism. Grupul de lucru responsabil de pistele pentru circulaţia cu bicicleta a selectat deja trei trasee noi corespunzătoare în trei zone ale judeţului. Pentru elaborarea studiului de fezabilitate consiliul judeţean a alocat 50.000 de lei.

„Cu această măsură ieşim în întâmpinarea oportunităţii de finanţare de la Fondul pentru Mediu. Alături de mai multe programe ale noastre, am reuşit să atragem atenţia factorilor decizionali şi asupra importanţei pistelor pentru ciclism mai lungi pe trasee de importanţă turistică. Prin intermediul hotărârii adoptate astăzi se va implementa un studiu de fezabilitate, astfel în momentul publicării oportunităţilor de finanţare noi vom putea acţiona imediat”, a spus preşedintele consiliului judeţean, Borboly Csaba.

Proiectul întitulat „Atenuarea problematicii analfabetismului în rândul adulţilor romi” ar contribui la integrarea socială a romilor din judeţ. Acest proiect este finanţat în cadrul programului Grundtvig, care pe lângă obiectivul iniţial oferă posibilitatea de perfecţionare profesională pentru specialiştii, educatorii care se ocupă de integrarea romilor, respectiv pentru tinerii lideri din comunităţile de romi. Programul derulat cu cinci ţări partenere poate contribui la înfăptuirea convieţuirii paşnice.

 

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774