Standul Ţinutului Secuiesc la Târgul Internaţional de Turism Holiday Market

( Votări)42 vizualizări

Comorile turistice ale regiunii sunt promovate prin standul Ţinutului Secuiesc pentru prima oară la cea de-a doua ediţie a Târgului Internaţional de Turism Holiday Market, organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România. Organizatorii standului, Consiliul Judeţean Harghita şi Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna aşteaptă cei interesaţi în Bucureşti în perioada 17-20 martie.

În centrul internaţional de conferinţe al Parlamentului României pe o suprafaţă de 72 mp zece firme din domeniul turistic, asociaţii şi autorităţi publice locale prezintă obiectivele turistice, posibilităţile de recreare şi divertisment din regiune. S-au prezentat prin materiale informative Consiliul Judeţean Harghita, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în Judeţul Covasna, Biroul de Informare din Odorheiu-Secuiesc, Hotel Bradul din Miercurea-Ciuc, Hotel Târnava din Odorheiu-Secuiesc, Pensiunea Lázár, Asociaţia Pensiunilor Turistice din Valea Ghimeş, Asociaţia de Turism din Băile Tuşnad, precum şi autorităţile publice locale din Târgu Secuiesc şi Sovata.

 

Decoraţia principală a standului este casa secuiască expusă deja la Hungexpo în Budapesta, în faţa căreia stând pe o bancă, o păpuşă îmbrăcată în port secuiesc îi întâmpină pe vizitatori. Organizatorii oferă posibilitatea degustării de produse tradiţionale secuieşti: mezeluri, caşcaval, pâine de casă, prăjituri de casă şi pălincă. Cei interesaţi pot învăţa metodele tradiţionale de ornare a ouălor cu ajutorul unei fete în port popular de la Fundaţia Guzsalyas.

 

Birtalan József, administratorul public al Consiliului Judeţean Harghita a declarat cu ocazia deschiderii târgului, că prezenţa Ţinutului Secuiesc la târgurile turistice din Bucureşti devine deja o tradiţie.

 

„Consider ca fiind foarte util şi important prezenţa noastră la aceste târguri. La târgul organizat de ANAT ne prezentăm într-o formă nouă, dorim să transmitem sentimentul pe care o poate simţi turistul când vizitează regiunea noastră” a declarat Birtalan.

Standul poate fi găsit la numerele 17a, 18, 19 şi conform programului, aşteaptă vizitatorii în data de 18 şi 19 martie între ora 10.00 – 19.00, iar în data de 20 martie între ora 10.00 – 17.00.

 
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774