Ţinutul Secuiesc la IndAgra

( Votări)90 vizualizări

Pot fi degustate produse tradiţionale secuieşti la expoziţia internaţională IndAgra în perioada 10–14 noiembrie.

 

Ca şi la Târgul de Turism al României judeţele din Ţinutul Secuiesc se vor prezenta din nou împreună la expoziţia internaţională IndAgra. Cu această ocazie producătorii participanţi vor prezenta produse alimentare tradiţionale secuieşti, pe care le pot şi gusta vizitatorii expoziţiei.

Manifestarea internaţională IndAgra se va desfăşura între 10–14 noiembrie 2010 la Complexul expoziţional ROMEXPO.  La a cea de a XV-a ediţie a expoziţiei internaţionale IndAgra Farm vor fi prezentate produse şi echipamente dedicate agriculturii şi zootehniei. În aceeaşi perioadă se desfăşoară a treia ediţie a IndAgra Food, reunind tematica salonului de industrie alimentară cu cea a salonului de piscicultură şi cea a salonului EcoAgricultură.  

Pe toată perioada manifestării vor putea fi degustate produse tradiţionale realizate de producători din toată ţara pe aleea principală a Complexului (sectorul B). Aici se prezintă prima oară şi Ţinutul Secuiesc la invitaţia secretarului de stat al Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Tánczos Barna. Vizitatorii pot gusta produsele tradiţionale secuieşti aduse de şase producători din judeţul Harghita, precum produse din carne, caşcaval, miere, marmeladă, suc de fructe şi pâine tradiţională de casă. Din judeţul Covasna au adus cartofi congelaţi, muştar, paste făinoase, colaci secuieşti şi turtă dulce, iar din judeţul Mureş produse lactate.  Pe cele mai multe din aceste produse apare deja sigla mărcii comunitare „Produs Secuiesc”. Lângă aceste produse, vizitatorii Ţinutului Secuieşti la IndAgra sunt aşteptate în data de 10 noiembrie 2010 cu bou prăjit la faţa locului. Scopul participării la IndAgra este ca lângă oferta turistică a Ţinutului Secuiesc, care era prezentată la Târgul de Turism al României, să fie promovate şi produsele alimentare şi agricole din această regiune.

În data de 10 noiembrie 2010, de la ora 13 preşedinţii consiliilor judeţene Harghita şi Covasna, Borboly Csaba şi Tamás Sándor vor ţine conferinţă de presă.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«mai, 2024»
lmmjvsd
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774