Un milion de euro pentru contribuţia proprie în proiect

( Votări)36 vizualizări

Contribuţia proprie a localităţilor din judeţul Harghita participante în proiectul „Drumul apelor minerale” se va finanţa din fonduri guvernamentale

 

S-a reuşit obţinerea de fonduri guvernamentale în valoare de un milion de euro, în vederea sprijinirii celor şase localităţi din judeţul Harghita implicate în proiectul „Drumul apelor minerale” – reiese din cele dezbătute la şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Harghita din data de 25 mai.  

În cuvintele sale de deschidere, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a declarat că proiectul hotărârii de guvern a fost deja înaintată la Bucureşti, însă ca o etapă următoare este necesară votul majoritar calificat al consiliului judeţean.

„Sprijinul de un milion de euro este un ajutor enorm pentru localităţile implicate, printre ele cele două staţiuni, Borsec şi Tuşnad, care au pe rol numeroase alte proiecte de dezvoltare, care le consumă fondurile. La demararea proiectului Ministerul Dezvoltării Rurale şi Turismului a depus o documentaţie pregătită în mod eronat, astfel contribuţia proprie a localităţilor a ajuns la chiar 30%. Localităţile implicate, deşi împovărate de contribuţia proprie – mai ales în cazul localităţilor mici – au plătit tranşele. Consiliul judeţean le-a acordat ajutor la defalcarea pe localităţi a impozitelor , astfel implementarea proiectului, deşi foarte lent, a avansat” a declarat Borboly Csaba.

Consiliul judeţean a adoptat în unanimitate proiectul de hotărâre conform căruia în urma alocării de fonduri guvernamentale în valoare de aproximativ 46 de miliarde de lei, localităţile implicate pot cheltui suma alocată contribuţiei proprie în alt scop. 

Un alt proiect important dezbătut a fost asumarea contribuţiei proprie de 28% aferent proiectului câştigat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu un buget total de 3,2 milioane lei. Prin intermediul proiectului, în locul internatului Centrului de Plasament „Sfânta Ana” se vor construi şapte centre de plasament tip familial destinat copiilor cu nevoi speciale, respectiv un centru de recuperare.

De asemenea consiliul a adoptat în unanimitate agenda seriei de evenimente Zilele Ţinutului Secuiesc, ediţia a II-a, care începe la data de 3 iunie, precum şi persoana căruia îi va fi acordată premiul Pro Harghita în acest an.

   
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE