Fără elevii de „elită” societatea ar fi mai săracă

( Votări)87 vizualizări
În cadrul conferinţei de presă care a avut loc joi, 9 mai, la sediul Consiliului Judeţean Harghita s-a semnat protocolul de colaborare între Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi Consiliul Judeţean Harghita. 
 În calitate de preşedinte al Comisiei pentru educaţie din cadrul Consiliului Judeţean Harghita, consilierul judeţean Ferencz Salamon Alpár a vorbit despre programele destinate tinerilor şi despre faptul că an de an din partea consiliului judeţean există finanţare pentru organizarea olimpiadelor şi concursurilor şcolare, precum şi pentru premierea acelor elevi care au obţinut rezultate deosebite la aceste întreceri. Cuantumul acestei finanţări a crescut în acest an, de la 60.000 lei la 65.000 lei, unul dintre motive fiind şi faptul că în judeţul nostru s-au organizat în acest an două concursuri naţionale, unul de limba maghiară şi unul de fizică şi chimie. Consilierul judeţean a mai vorbit şi despre greutăţile materiale întâmpinate de inspectoratul şcolar în organizarea diferitelor concursuri şi olimpiade, despre faptul că prin alocarea acestor sume, consiliul judeţean doreşte să sprijine şi să încurajeze elevii care participă şi obţin rezultate excepţionale la olimpiadele şi concursurile şcolare.
Bartolf Hedwig, inspectorul general şcolar judeţean, a ţinut să mulţumească în primul rând Consiliului Judeţean Harghita pentru iniţiativa de a sprijini organizarea concursurilor şi olimpiadelor şcolare şi premierea elevilor cu rezultate excepţionale. „Fiecare societate are nevoie de o pătură intelectuală, fără de care suntem mai săraci”, a afirmat inspectorul şcolar judeţean, adăugând că avem elevi în judeţ care au obţinut rezultate notabile la aproape toate disciplinele şcolare, începând de la sport şi până la arte. Bartolf Hedwig a vorbit şi despre faptul că aceştia ne reprezintă la concursurile naţionale şi internaţionale, ne asigură faima şi duc renumele judeţului în ţară şi străinătate. Nu au fost uitaţi nici profesorii şi părinţii, fără de susţinerea cărora aceşti elevi nu ar putea face performanţă.
O scurtă trecere în revistă a programelor de tineret ale Consiliului Judeţean Harghita a fost făcută de către Zonda Erika, directorul Direcţiei generale de programe şi instituţii subordonate, aceasta precizând de asemenea că se află în curs elaborarea noii strategii de tineret, iar pentru aceasta se aşteaptă propuneri ale organizaţiilor de tineret. Se are în vedere şi organizarea unei tabere de comunicare româno-maghiară, iar prin programe, cum ar fi Să cutreierăm Ţinutul Secuiesc, Zâmbet de copil, Vizită la Palatul Administrativ, se are ca scop promovarea valorilor culturale şi turistice ale judeţului, respectiv cunoaşterea de către copii a activităţii administraţiei judeţene. De asemenea, Consiliul Judeţean Harghita premiază în fiecare an elevii de clasa a XII-a, cu ocazia ultimului clopoţel.
Conferinţa de presă s-a încheiat prin semnarea protocolului de colaborare între Consiliul Judeţean Harghita şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita şi prin minirecitalul elevei Burján Emőke, premiată în cadrul olimpiadelor şcolare.
 
Miercurea-Ciuc, 9 mai 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774