Proiectul Youth in Action a fost prezentat şi la Izvorul Mureşului

( Votări)74 vizualizări
Youth in Action este un program adresat tinerilor între 15 şi 28 de ani, iniţiat de Comisia Europeană, ce finanţează o serie de proiecte ale organizaţiilor sau grupurilor de tineret, cu scopul de a încuraja implicarea tinerilor în comunitate. 
 Proiectul Youth in Action a fost prezentat de către Consiliul Judeţean Harghita, luni, 29 aprilie şi la Izvorul Mureşului. Din partea instituţiei a participat conducătorul Grupului Pont, Farkas András, respectiv Laura Colceriu, preşedintele Asociaţiei Tinerilor din Voşlăbeni. Farkas András a ţinut să precizeze că şi asociaţiile de tineret ale comunităţii române joacă un rol important în viaţa tinerilor din regiune. Acesta a împărtăşit şi din experienţele acumulate în cadrul proiectelor Grupului Pont, afirmând că este important ca strategia proiectelor să fie una eficientă şi implementabilă şi nu una care să fie uitată prin vreun sertar. Farkas András a mai spus că în procesul de management al proiectelor un rol important îl are consiliul judeţean, şi prin urmare şi pentru implementarea strategiei de tineret.
Laura Colceriu le-a mulţumit celor prezenţi pentru implicarea în procesul de dezbatere al strategiei. Aceasta a mai spus că procesul de mobilizare în rândul tinerilor români din judeţul Harghita a fost o reuşită. Tinerii trebuie să se implice în procesul de luare al deciziilor, mai ales trebuie să îşi facă cunoscută părerea în legătură cu probleme care îi virează. Laura Colceriu a vorbit şi despre proiectele şi experienţele acumulate.
A urmat un program de două ore în care s-a pus accent pe munca în echipă, pe modalitatea de abordare a problemelor. Cei prezenţi au analizat situaţia tinerilor, au discutat şi analizat probleme specifice, respectiv au făcut propuneri concrete cu privire la activităţile de tineret.
 
Miercurea-Ciuc, 30 aprilie 2013
 
POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774