Visit Harghita! Oferta turistică din județul Harghita accesibilă într-un singur loc

(0 Votări)147 vizualizări

La incubatorul de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu-Secuiesc a avut loc prezentarea aplicației pentru telefonul mobil, prin intermediul căreia poate fi accesată întreaga ofertă turistică din județul Harghita. Aplicația este una gratuită, în trei limbi, iar pe lângă atracțiile turistice oferă informații utile și recomandări de petrecere a timpului liber. Aplicația care are și un ghid audio pentru prezentarea atracțiilor turistice, este realizată de Consiliul Județean Harghita, în cadrul proiectului internațional INSiGHTS.

Județul Harghita dispune de numeroase atracții și oferte turistice, însă până în momentul de față acestea nu au putut fi accesate într-un singur loc. Aplicația pentru telefonul mobil Visit Harghita este prima aplicație turistică care oferă informații la scară largă despre locurile de cazare, locațiile gastronomice, oportunitățile de petrecere a timpului liber, respectiv diferitele servicii cu caracter turistic. În plus, aplicația dispune și de un ghid audio prin intermediul căruia cei interesați vor obține informații cu atracțiile, peisajele și patrimoniul construit al județului. În momentul de față, este singura aplicație județeană care dispune de un ghid audio.

La conferința turistică organizată în data de 12 decembrie la incubatorul de afaceri Harghita Business Center din Odorheiu-Secuiesc au participat experți din domeniul turismului din județele Mureș și Covasna care au prezentat inițiativele Visit Covasna și Visit Mureș. Consilierul județean, Sándor Barna a prezentat harta gastronomică a regiunii prin intermediul căreia sunt prezentate o sută cincizeci de restaurante, atât în mediul online cât și pe suport de hârtie, pentru a facilitata experiențe culinare excepționale celor interesați.

Barti Tihamér, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita în cuvântul său a spus că județul Harghita este un județ cu numeroase atracții turistice care trebuie să fie prezentate în mod corespunzător în zgomotul mediatic din zilele noastre. „Accentul trebuie să fie pus pe diversitatea turistică, armonizarea acesteia reprezintă o provocare, iar aplicația astăzi prezentată oferă sprijin în acest sens”, a afirmat vicepreședintele.

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita consideră că dezvoltarea turismului se realizează în mod statornic, de-a lungul anilor cunoștințele din domeniu s-au acumulat prin numeroasele parteneriate, proiecte care au dus la reîntărirea echipei care se ocupă cu turismul în cadrul consiliului județean. Acesta a menționat proiectul INSiGHTS care este unul dintre cele mai reușite proiecte derulate în cadrul consiliului județean, în domeniul turismului.

„Din grâul semănat până acum au încolțit doar câteva boabe, dar lanul de grâu al județului este mare, și nu peste multă vreme se va coace recolta”, a afirmat președintele consiliului județean completând că instituția acordă o atenție specială continuității proiectelor implementate.

Lázár Zoltán, atașatul pe probleme economice al Consulatului general al Ungariei la Miercurea Ciuc a spus că Ungaria acordă o atenție sporită dezvoltării turismului și speră că proiectele din domeniu vor putea fi puse în aplicare și în regiunea noastră prin implicarea comunităților locale.

„Această aplicație prezintă în mod reușit atracțiile turistice ale acestei regiuni, sper că numeroase familii vor vizita regiunea, împreună cu familiile lor. Să vină, căci sunt multe de văzut și observat în această zonă”, a afirmat atașatul diplomatic.

Punctul culminant al conferinței a fost reprezentat de prezentarea aplicației Visit Harghita care este deja accesibilă și poate fi descărcată din magazinul virtual. Prin intermediul aplicației și portalului web (visitharghita.com), turiștilor li se oferă posibilitatea de a-și crea un itinerariu personalizat, pot solicita informații de la ghizi, pot evalua printre altele, unitățile de cazare, se facilitează contactul cu furnizorii de servicii, pot fi salvate locațiile preferate.

Vicepreședintele consiliului județean, Bíró Barna Botond a afirmat că această aplicație este o premieră în județul Harghita pentru că adună laolaltă ofertele turistice din județ, respectiv este prima aplicație turistică din țară care dispune de un ghid audio.

„Este o realizare excepțională deoarece poate fi accesată în mod facil de turiști, itinerariile pot fi ușor de programat, este ușor de a lua legătura cu presatorii de servicii turistice. Nu ne dorim să intrăm în competiție cu ofertele turistice din vestul Europei, deoarece nici specificul și nici gradul de dezvoltare nu sunt asemenea acestora. Noi prezentăm și oferim ceea ce este specific județului Harghita, ceea ce ne face unici în lume, în Europa sau în țară."

Aplicația a fost realizată de firma Eventya din Sibiu, aceasta realizând și aplicațiile pentru județele Timiș, Covasna, orașele Sibiu și Brașov. Colectarea datelor și conturarea conceptului de către reprezentanții firmei și cei ai consiliului județean s-a realizat în colaborare cu experți din zonele Ciuc, Odorhei și Gheorgheni, profesori universitari, fotografi, turiști, respectiv cu reprezentanții consiliului de administrație al Clusterului de management al destinației turistice din Secuime. În vederea modului de structurare și construcție al aplicației, respectiv în ceea ce privește elementele vizuale ale acesteia au avut loc consultări continue cu experți județeni care activează în domeniul turismului, profesori de la facultățile de turism, organizațiile care desfășoară activități de management al destinațiilor turistice, reprezentanții birourilor de informare turistică, primăriile, asociațiile de dezvoltare intercomunitară (Harghita, Munții Harghita, Csomád-Bálványos), Asociația pentru Județul Harghita înființate tot de consiliul județean, Serviciul Public de Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, fotografi profesioniști și antreprenori.

Aplicația a fost realizată de către Consiliul Județean Harghita în cadrul proiectului european INSiGHTS. Aplicația Visit Harghita poate fi descărcată în mod gratuit din App Store și  Google Play. Scopul proiectului este de a facilita dezvoltarea turismului prin prezentarea  ofertei turistice județene într-un singur loc. Astfel, aplicația va fi actualizată continuu, cu informații și sugestii noi.

Consiliul Județean Harghita are calitatea de partener în cadrul proiectului INtegrated Slow, Green and Healthy Tourism Strategies (INSiGHTS), derulat de Programul Transnațional Dunărea. Perioada de implementare a proiectului este de 30 de luni și a începând în ianuarie 2017. Partenerii proiectului cooperează cu actorii locali din cele opt regiuni, astfel încât să dobândească o imagine reală cu privire la situația turismului și totodată, să formuleze idei și propuneri legate de noile oportunități cu privire la turismul verde (green), lent (slow) și sănătos (healthy). Partenerii proiectului vor elabora opt strategii integrate de dezvoltare a turismului pe baza liniilor directoare comune, care vor fi puse în practică în regiunile de-a lungul Dunării.

Miercurea Ciuc, 12 decembrie 2018


[ Știri generale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«noiembrie, 2024»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774