Zilele Județului Harghita – sub egida Anului tineretului

Mâine demarează evenimentele din cadrul celei de a XIV-a ediții a zilelor județului

(0 Votări)57 vizualizări

În perioada 11-20 mai are loc cea de a XIV-a ediție a Zilelor Județului Harghita, iar în 10 mai, la sediul consiliului județean a avut loc conferința de presă în cadrul căreia au fost prezentate programele care vor fi organizate în această perioadă.

Centrul Cultural Județean Harghita, instituție subordonată Consiliului Județean Harghita este și în acest an coordonatorul șirului de evenimente. Ferencz Angela, managerul instituției culturale a prezentat  programele organizate de instituție și cele la care aceasta participă în calitate de co-organizator. Managerul a menționat că anul acesta sunt organizate atât evenimente cu care locuitorii din județ s-au familiarizat, cât și evenimente noi, inedite. După cum a menționat, scopul principal al zilelor județului este prezentarea valorilor și comunităților locale, mai ales că în această perioada a anului numărul vizitatorilor și turiștilor care ajung în județ este mare având în vedere sărbătoarea de Rusalii și pelerinajul de la Șumuleu-Ciuc. În vederea atragerii turiștilor în zonă se încearcă organizarea de evenimente culturale și programe comunitare destinate turiștilor, și nu în ultimul rând locuitorilor județului.

Fekete Ors, directorul Serviciului Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita a vorbit celor prezenți despre programele cu care serviciul public se alătură șirului de evenimente. Conform celor afirmate, programele se doresc a fi o „pată de culoare” și se adresează celor mici și celor mari, deopotrivă. În acest an turismul pe bicicletă este cel pe care se axează programele propuse de serviciul public. Astfel, se dorește popularizarea traseelor de ciclism montan, iar pelerinii interesați vor putea parcurge traseul dintre localitățile Vlăhița și Șumuleu Ciuc cu bicicleta. Iubitorii de speologie vor putea vizita gratuit, însoțiți de ghid Peștera Șugău, salvamontiștii pregătind și un program de cățărare la care sunt așteptași copiii și părinții lor.

Gyulai Artur, managerul interimar al Bibliotecii Județene Kajoni Janos din Miercurea Ciuc a menționat că în acest an la biblioteca va avea loc o expoziție mobilă prin intermediul căreia va fi prezentată viața și opera poetului Arany Janos. Totodată, va avea loc o prezentare de carte și semne de carte.

Din partea Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Harghita, Lorincz Ildiko i-a invitat pe cei interesați la ziua caselor muzeale care va avea loc în data de 12 mai în mai multe localități din județ, dar și la excursia cu aceeași tematică. Pentru copiii și tinerii care locuiesc mai departe de centrele culturale, se va organiza un turneu de teatru de păpuși. Se va organiza și o expoziție a colecțiilor de cărți poștale la Odorheiu-Secuiesc, iar un reprezentant al centrului de promovare al culturii va fi prezent la Iași la Congresul științific de genealogie și heraldică unde va prezenta ediția în limba română a cărții Simboluri secuiești.

Pe lângă faptul că centrul cultural are rol de coordonator al șirului de evenimente este și co-organizatorul a numeroase evenimente cum ar fi târgul de carte, spectacolul Ansamblului de dansuri populare Bekecs, concertelor Orchestrei de cameră Csiki și Formației Role. Tot în această perioadă vor avea loc: expoziția națională de artă Temeiuri care reunește operele artiștilor de pe întregul teritoriu al României, respectiv expoziția FreeCamp. Iubitorii de film sunt așteptați să vizioneze documentarele din cadrul programului KineDok, proiecțiile având loc în subsolul de la sediul centrului cultural.

Programul detaliat al Zilelor Județului Harghita poate fi accesat aici.

Miercurea Ciuc, 10 mai 2018


[ Știri Tineret ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774