Zilele tineretului – programe în mai mult de 20 de localități din județ

Programul șirului de evenimente cuprinde programe specifice dedicate tinerilor 

(0 Votări)118 vizualizări

În data de 2 mai se sărbătorește Ziua tineretului, iar la sediul Consiliului Județean Harghita a avut loc o conferință de presă a cărei temă a fost șirul de evenimente intitulat Zilele tineretului. Evenimentele vor avea loc în perioada 7-11 mai și vor fi organizate de către Consiliul Județean Harghita și instituțiile subordonate, împreună cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Harghita.

Biro Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita în deschiderea conferinței a precizat că instituția dedică acest an tineretului, în acest sens pe durata unei săptămâni întregi se vor organiza activități cu tineri și pentru tineri. Acesta a precizat că în prealabil întocmirii programului au avut loc întâlniri cu reprezentanții tinerilor și instituțiilor subordonate în vederea alcătuirii  unui program diversificat și atractiv pentru tineri.

Koronka Sandor din partea Direcție Județene pentru Tineret și Sport Harghita a afirmat că instituția pune accentul în acest an pe activitățile care contribuie la motivarea tinerilor în a pleca din fața calculatorului și a alege să își petreacă timpul în aer liber.

Programul organizat de Serviciul Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita a fost prezentat de Fekete Ors, directorul instituției care a menționat că s-au pregătit programe care prezintă în ansamblu activitatea zilnică a Salvamont. Se va organiza și o excursie pe Muntele Păgânilor care va și însoțită de activități de reamenajare traseu turistic, vizitare a unui refugiu montan. O altă activitate se va organiza și la Peștera Șugău.

Managerul Școlii Populare de Artă Harghita, Sandor Arpad a menționat că se vor organiza programe în mai multe localități din județ, tinerii fiind invitați să participe la expoziții și concerte.

Gyulai Arthur, managerul interimar a menționat că în fiecare zi la Biblioteca Județeană Kajoni Janos va avea loc spectacol de teatru de păpuși, tinerii vor avea ocazia să participe și la concursuri de literatură și mese rotunde.

Kolcsár Béla, directorul Centrului Cultural și de Arte Lăzarea i-a invitat pe cei prezenți să se alăture tinerilor și să participe la activitățile de păstrare a tradițiilor care vor fi organizate cu această ocazie.

Serviciul Public de Pază al Obiectivelor de Interes Județean al Consiliului Județean Harghita va organiza în data de 10 mai, în parcul central din Miercurea Ciuc o activitate de prezentare a tehnicilor de autoapărare, despre acestea vorbind Gidró Géza, directorul serviciului.

Programul organizat de Editura Hargita Népe  au fost prezentate de Pogony Eniko, manager interimar al instituției care a menționat că instituția va organiza programe cu caracter culinar. Cei tineri vor putea obține informații și în ceea ce privește activitatea redacțională și vor putea participa și la prezentări de carte.

Szabó Irén-Ottilia, directorul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Harghita consideră că Zilele tineretului sunt o ocazie excelentă pentru a atrage atenția tinerilor în ceea ce privește orientarea carierei și cea profesională. Nu în ultimul rând centrul va organiza  și activități cu caracter de autocunoaștere și team-building.

Centrul Cultural Județean Harghita va organiza un program despre siguranța tinerilor în mediul online. Ferencz Angela, managerul instituției i-a informat pe cei prezenți și cu privire la faptul că în subsolul de la sediul instituției vor fi proiectate filme documentare KineDok.

Elekes Zoltán, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Harghita a vorbit despre evenimentele organizate în aproape toate centrele aparținătoare, menționând că în spiritul deschiderii către comunitate, în centrele de plasament și cele de îngrijire se va organiza ziua porților deschise.

Cilip Arpad, managerul interimar al Asociației de Dezvoltare Județeană Harghita a vorbit despre conferința dedicată tinerilor antreprenori care va avea loc în data de 8 mai și care are ca scop motivarea tinerilor în a demara o afacere și rămâne pe tărâmurile natale.

„În momentul de față se află în curs de evaluare proiectele depuse în vederea obținerii de finanțare a activităților de tineret și îmi exprim speranța ca la deschiderea evenimentelor dedicate zilelor tineretului care va avea loc în data de 7 mai, vom putea anunța și câștigătorii”, a conchis Bíró Barna Botond.

Deschiderea oficială a Zilelor tineretului va avea loc în data de 7 mai, de la ora 10,00 la sediul consiliului județean, unde va avea loc vernisarea expoziției Spațiul tinerilor.

Programul complet al Zilelor tineretului poate fi accesat la următorul link:

https://web.facebook.com/events/1221311778005500/

Miercurea Ciuc, 2 mai 2018


[ Tineret ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774