Ziua creativității europene, sărbătorită prin intermediul unui șir de evenimente

(0 Votări)47 vizualizări

Consiliul Județean Harghita, în cadrul proiectului care include zece țări participante, organizează pentru a patra oară consecutiv, în perioada 18-22 martie, șirul de evenimente dedicat sărbătoririi Zilei creativității europene.

După cum este știut, proiectul CreArt are ca scop principal stimularea mobilității artiștilor plastici, analizarea trendurilor locale, motivarea profesională tinerilor în procesul de creație.

Programul din 18 martie cuprinde un program educațional dedicat în primul rând elevilor: fotograful  Iochom Zsolt, participant la expoziția itinerantă Eu și orașul din anul 2015, va oferi tinerilor interesați, sfaturi foto utile. Prezentarea va începe la ora 12,00 în sala de ședință de la sediul consiliului județean.

Vineri de la ora 17,00 în galeria de artă a Muzeului Secuiesc al Ciucului, din strada Kossuth Lajos, va avea loc vernisajul operelor artiștilor care au participat anii trecuți  la expozițiile itinerante din cadrul proiectului CreArt. Expun: Márton Ildikó, Veres Imola, Fülöp József, Iochom Zsolt, Fodor Zsuzsánna și Kovács Kinga.

Luni, 21 martie de la ora 10,00 are loc în sala de ședință de la consiliul județean,  workshopul pe tema maternității, cu participarea elevilor Liceului de artă Nagy István din Miercurea-Ciuc și a Liceului de artă Dr. Palló Imre din Odorheiu-Secuiesc.

Totodată, în colaborare cu Școala populară de artă a județului Harghita, cu începere de la ora 11,00 are loc activitatea de încondeiere a ouălor la care sunt așteptați copii de la grădinițe. Activitatea se va desfășura la parterul de la sediul Consiliului Județean Harghita.

Tema din acest an a expoziții itinerante este Note despre viitor. Expoziția operelor artiștilor harghiteni se deschide în data de 21 martie, de la ora 17,00 la Galeria de Artă a Consiliului Județean Harghita. Expozanți: Csata Kinga Ibolya, Fodor Zsuzsánna, Iochom Zsolt, Kovács Kinga, László Hajnalka, Mezey Ildikó, Szakács Eszter și Vitos Hajnal.

Marți, 22 martie  de la ora 17,00 în aula Liceului de artă Nagy István din Miercurea-Ciuc, are loc vernisarea operelor artiștilor participanți la workshopurile și programele de rezidență din cadrul proiectului CreArt. Expozanți: Gidó Szende Melinda, Bartis Elemér Márton, Berze Imre, Veres Imola, Kovács Kinga și Zsigmond Adél.

 

Miercurea-Ciuc, 17 martie 2016


[ Ştiri culturale ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice
Calendar evenimente
«septembrie, 2023»
lmmjvsd
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774