Concurs de proiecte pentru pompierii voluntari

În ciuda bugetului restrâns, consiliul județean sprijină activitatea organizațiilor civile 

(0 Votări)63 vizualizări

Consiliul Județean Harghita anunță organizarea concursului de proiecte destinat asociaţiilor pompierilor voluntari sau persoane juridice fără scop patrimonial – organizaţii, asociaţii ori fundaţii – constituite conform legii, care desfășoară acţiuni de prevenire, ocrotirea populației, intervenţie, servicii de urgenţă voluntare pe raza administrativ-teritorială a judeţului Harghita. 

Suma aprobată pentru anul 2018 este de 300 mii lei, iar informații suplimentare pe această temă  se pot obține pe adresa de e-mail: endresalamon@hargitamegye.ro sau la numărul de telefon 0266-207700/1308. Data limită de depunere a proiectelor este 6 martie.

„Prin activitatea pe care o desfășoară, organizațiile civile întregesc activitatea unităților administrativ-teritoriale, acesta este motivul pentru care considerăm importantă sprijinirea morală și financiară a acestora. Chiar dacă bugetul instituției este mai mic, am alocat fonduri pentru concursurile de proiecte, organizațiile civile contând în desfășurarea activității pe acest sprijin. Facem apel la aceste organizații de a depune cât mai curând documentația pentru ca în caz de nevoie să poată completa documentația”, a menționat Bíró Barna Botond, vicepreședintele Consiliului Județean Harghita.

„Este îmbucurător faptul că an de an tot mai multe asociații de pompieri aplică la obținerea de finanțare iar documentațiile depuse pentru obținerea de finanțare sunt bine întocmite. Activitățile asociațiilor de pompieri voluntari sunt importante nu numai din punctul de vedere al intervențiilor, ci și a rolului comunitar, fie că vorbim de zilele localităților sau evenimentele cu caracter cultural. De aceea este foarte important ca aceste organizații să aibă un echipament adecvat, iar sprijinul financiar poate fi utilizat în acest sens”, a spus consilierul județean Szentes Antal.

„Județul Harghita este un județ pilot în ceea ce privește asociațiile de pompieri voluntari. Totodată, este exemplară colaborarea dintre pompierii profesioniști și cei voluntari. Prin intermediul concursurilor de proiecte ale consiliului județean și în anii trecuți am sprijinit activitatea desfășurată de pompierii voluntari, scopul este modernizarea echipamentelor, respectiv participarea la cursuri de formare contribuind la activitatea și siguranța pompierii voluntari astfel ca aceștia să poată să se întoarcă după intervenții, în siguranță la familiile lor”, a afirmat Borboly Csaba.

Concursurile de proiecte organizate de Consiliul Județean Harghita pot fi accesate la următorul link:

http://judetulharghita.ro/consiliul-judetean-harghita/proiecte/concursuri-de-proiecte-active.html

Prezentarea concursurilor de proiecte va avea loc în zilele care urmează, după următorul program: la Gheorgheni, în data de 16 februarie, vineri, ora 9,00 în sala Karancsi (la etajul casei de cultură) și la Odorheiu-Secuiesc, în data de 16 februarie, vineri, ora 13,00 la Centrul de Promovare și Păstrare a Valorilor Tradiționale (str. 1 Decembrie, nr. 9 – intrare din parcarea magazinului Merkúr)

Miercurea Ciuc, 15 februarie 2018


[ Pompieri voluntari ]

 

POSTURI VACANTE
Pagini tematice

Calendar evenimente
«aprilie, 2024»
lmmjvsd
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
FACEBOOK

Proiecte

 

 

 

 

 

 

 

ENSIE

 

 

Network of Cities for Artistic Creation

European Day of Artistic Creativity

Creative Ideas Bank

 

 

DAUNE CAUZATE DE ANIMALE SĂLBATICE

Urgenţe

Număr unic pentru apeluri de urgenţe:

112

Serviciul permanent de deszăpezire al drumurilor judeţene asigurat de Consiliul Judeţean Harghita:

0266 207 774